Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στην επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου για κοινή δράση όλων των βουλευτών του νομού, για το θέμα των φωτοβολταϊκών, απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος.
Στην επιστολή του αναφέρει:
«Αγαπητέ συνάδελφε,
Η επιστολή σου δείχνει ότι πραγματικά σε....
 προβληματίζει το τι συνέβη στη ΔΕΗ σχετικά με τις αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά.
Για την πρότασή σου για κοινή αντιμετώπιση του ζητήματος σε ενημερώνω ότι είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή πριν την επιστολή σου.
Για την ουσία ωστόσο της υπόθεσης οφείλω να τονίσω τον ξεχωριστό ρόλο ενός κυβερνητικού βουλευτή. Εσείς, οι βουλευτές της πλειοψηφίας, στηρίζετε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκτεθήκατε και εκλεγήκατε.
Νομίζω πως οφείλετε αυτήν τη στήριξη που δικαιωματικά παρέχετε να την ανταλλάσετε με φροντίδα για το νομό μας. Στα όσα συνέβησαν στις αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά καταδεικνύουν ένα κράτος βαθύτατα διεφθαρμένο και ένα σύστημα απροκάλυπτα ευνοιοκρατικό.
Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί σε μηδενική βάση. Για αυτό σας συστήνω, ότι καλύτερα από την ευγενική σας διάθεση για κοινές ερωτήσεις κλπ, είναι να απαιτήσετε από την κα Μπιρμπίλη να πάρει πίσω τη διαδικασία. Διαφορετικά να μην ψηφίσετε το Σ/Ν που έρχεται, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους έχουν κτήματα 4 στρεμμάτων και χάνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης τους, για να συνετιστεί…
Για την ιστορία, κάπως έτσι εξαφανίστηκε ο λιθάνθρακας από το σχεδιασμό της ΔΕΗ και ασφαλώς από το Αλιβέρι όταν κάποιοι βουλευτές της τότε πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, απείλησαν ότι θα αρνηθούν ψήφο σε Σ/Ν της κυβέρνησης.»

Με εκτίμηση,
Κώστας Μαρκόπουλος