Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η εθνική Ελλάδας

Στόχος η...κορυφή

   Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, συνεχίζεται η προκριματική φάση στους εννέα ομίλους του EURO 2012. Η εθνική Ελλάδας θα υποδεχθεί το Σάββατο, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Μάλτα (21:30-MEGA) και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη, που θα την κρατήσει στην κορυφή του 6ου ομίλου. Ο Φερνάντο Σάντος, αντιμετωπίζει πρόβλημα για τη θέση του τερματοφύλακα με πιθανότερο Νο1 τον Στέφανο Κοτσόλη, ενώ θέση στο ....
αρχικό σχήμα και σε ρόλο επιτελικού μέσου αναμένεται να πάρει ο Γιάννης Φετφατζίδης.
    Παράλληλα, στο κέντρο της άμυνας θα παίξει εκτός απροόπτου ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δίπλα στον Βαγγέλη Μόρα, ενώ για την κορυφή της επίθεσης, επικρατέστερος θεωρείται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου), με τον Σωτήρη Νίκη να καλύπτει την δεξιά πτέρυγα. Στους άλλους δύο αγώνες του ομίλου (σ.σ. επίσης Σάββατο), η Κροατία θα υποδεχθεί τη Γεωργία και εκτός απροόπτου θα πάρει τους βαθμούς παραμένοντας σε «τροχιά» κορυφής, ενώ το Ισραήλ ταξιδεύει στην Λετονία και θεωρείται φαβορί για την νίκη.
    Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Πολωνία και την Ουκρανία, από τις 8/6 έως την 1η/7/2012. Μετέχουν 16 ομάδες και πιο συγκεκριμένα, οι εννέα πρώτες των ομίλων καθώς και η καλύτερη δεύτερη προκρίνονται απευθείας στους τελικούς, μαζί με τις δύο διοργανώτριες. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς ομίλους, θα διασταυρωθούν σε αγώνες μπαράζ.