Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σε εκδήλωση της εθνικής

«Όχι στη ζούγκλα, ναι στους κανόνες» 
από τον Πιλάβιο

Το «παρών» σε εκδήλωση που έκανε χορηγός της εθνικής ομάδας έδωσε Σοφοκλης Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε πως η ΕΠΟ λειτούργησε με τους κανόνες και τις αρχές της FIFA στο θέμα των αδειοδοτήσεων. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας έκανε επίσης λόγο για νόμο της ζούγκλας στο χώρο του ποδοσφαίρου.
«Καταρχήν, έχουμε έρθει για έναν άλλο σκοπό. Αλλά επειδή με ρωτάτε και επειδή αναγκάστηκα να κάνω μια δήλωση, θέλω να πω ότι εμείς στην Ομοσπονδία κάνουμε ένα έργο, προσπαθούμε και ξέρουμε ότι υπάρχουν τριγμοί, αλλά δεν .....νομίζω ότι πρέπει να υπερισχύει ο νόμος της ζούγκλας, αλλά ο νόμος ο κανονικός.
Σε ερώτηση λοιπόν για το αν φοβάται για την ζωή του απάντησε: «Να αντιστρέψω την ερώτηση. Αν σας έλεγαν εσάς κάτι τέτοιο τι θα κάνατε; Εγώ και οι συνεργάτες μου πρέπει να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει».
Για το αν ζήτησε επιπλέον προστασία επισήμανε: «Φυσικά και έχω ζητήσει επιπλέον προστασία».
Για τον τρόπο που λειτούργησαν τα όργανα της ΕΠΟ στην υπόθεση των αδειοδοτήσεων: «Λειτουργήσαμε καθαρά με τους κανόνες και τις αρχές της FIFA».
Για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια και αντιδρούν είπε: «Δεν έχω να απαντήσει κάτι σε αυτούς που δεν πήραν άδεια. Από το καθετί που γίνεται, από ένα ανάποδο πλάγιο άουτ μέχρι τις αδειοδοτήσεις φταίει ο Πιλάβιος. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας γιατί όσο το θέμα συνεχίζεται δεν κάνει καλό σε κανέναν και ειδικά για το ποδόσφαιρο».
Για την διάταξη που προωθεί η ΕΠΟ και τις αντιδράσεις των διεθνών: «Θα μιλήσω με τους παίκτες. Νομίζω πως είναι πολύ κακό για το τίποτα. Τίποτα δεν θα αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της Παρασκευής όπως λανθασμένα μεταφέρθηκε. Στη Ζυρίχη μίλησα με εκπρόσωπο της FIFPro και είπαμε πως μέσα στον Ιούνιο θα κανονίσουμε συνάντηση είτε μέσα στο Άμστερνταμ, είτε μέσα στην Αθήνα. Εμείς ακολουθούμε τις επιταγές της FIFA».
Για την ενδεχόμενη αποχώρηση του Ζήση Βρύζα από την Εθνική: «Δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση. Από εσάς το μαθαίνω. Το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίσουμε το Σάββατο τη Μάλτα. Τη Δευτέρα θα τα δούμε όλα».