Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ρεφλεξολογία


Από την Ιωάννα Λαΐνη

Η ρεφλεξολογία ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στην Κίνα από το 5000 π.χ. και κατόπιν στους Αιγύπτιους αλλά και στους αρχαίους έλληνες, αφού μάλιστα υπάρχουν αγγεία με παραστάσεις που απεικονίζουν την άσκηση της Ρεφλεξολογίας από τον θεραπευτή στον δέκτη. Η ρεφλεξολογία έχει μακρινό παρελθόν, και η ιστορία της κρατά χρόνια ως πανάρχαια τέχνη, δίχως φάρμακα. Η θεραπευτική μέθοδος αυτή, η οποία μπορεί να εξασκεί με συγκεκριμένες πιέσεις στα πέλματα των ποδιών, αφού τα πόδια βρίσκονται στο....... τελευταίο άκρο του κυκλοφοριακού συστήματος, όπου εκεί γίνεται η συσσώρευση των τοξικών κρυσταλλικών αποθεμάτων του οργανισμού.  
Θεραπευτές υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος είναι ένα σύνθετο ον που αποτελείται από σώμα, συναίσθημα και νου. Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας είναι πολλαπλά, και τι εννοούμε με αυτό; Με συγκεκριμένες πιέσεις που πρέπει να γίνουν στο πέλμα επαναφέρει την ανεμπόδιστη ροή της ζωτικής ενέργειας στον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας τον, να βρει την ισορροπία του, και επομένως την χαμένη του εμφάνιση των προβλημάτων στα πέλματα προτού εξωτερικευθούν στο φυσικό σώμα.
Επιδρά στις δέκα ενεργειακές ζώνες και στις συναισθηματικές φορτίσεις του ανθρώπινου σώματος. Πώς γίνεται όμως αυτό; Μέσω του ηλιακού πλέγματος, της υπόφυσης καθώς και των άλλων αδένων του σώματος μπορεί να ξεμπλοκάρει τα συναισθηματικά φορτία και να αφαιρέσει κυριολεκτικά το άγχος που δεν είναι τίποτε άλλο από μια κατάσταση του νευρικού μας συστήματος, την οποία πολλές φορές καλύπτουμε με χάπια, είτε για αϋπνίες, πονοκεφάλους, στομαχόπονους, αλλά ακόμη και για κολίτιδες, αυχενικό σύνδρομο κ. ο. κ Το πρώτο αίσθημα της Ρεφλεξολογίας είναι η χαλάρωση και ανακούφιση που αισθάνεται κάποιος.  
Η χαλάρωση βοηθά στο νευρικό-μυϊκό, αλλά και στα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού να απελευθερωθούν και να αποκαταστήσουν την χαμένη τους ενέργεια.