Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ
Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΑΒΑΝΤΩΝ 50 - ΧΑΛΚΙΔΑ
ΤΗΛ : 22210-27166 - 86492

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το θέμα των αυτόματων πωλητών που έχει προκύψει θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα :
Εμείς ως Σχολική Επιτροπή και αφού δεχθήκαμε δεκάδες αιτήματα απόγονείς κυρίως και εκπαιδευτικούς προχωρήσαμε στη διερεύνηση για.....
τοποθέτηση αυτόματων πωλητών σε σχολεία που δεν διαθέτουν κυλικείο, ως οφείλαμε .
Η τοποθέτηση αυτόματων πωλητών σε σχολεία είναι νόμιμη και διέπεται από την Απόφαση ΑΙβ/8577/83 του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας η οποία και εξασφαλίζει την υγειονομική άποψη του θέματος αφού προβλέπονται συγκεκριμένα και εγκεκριμένα προϊόντα.
Όσον αφορά το θέμα των μισθωμάτων των κυλικείων οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χαλκιδέων πρωτοπόρες πανελληνίως προχώρησαν στην μείωση του ( 20% ) και πήραν την έγκριση της περιφέρειας. Πέρα από αυτό όμως και επειδή αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης της καταβολής των μισθωμάτων με δικής μας πρωτοβουλία συστήθηκε η Επιτροπή Διακανονισμών Εμπορικών Μισθωμάτων που εκεί παραπέμψαμε τα κυλικεία για περαιτέρω μείωση, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί αφού δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνεδριάσουν.
Θ α θέλαμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι απαγορεύεται να δοθεί το κυλικείο σε κάποιον ( άνεργο γονέα ή σε οποιοδήποτε άλλον ) αφού η όλη διαδικασία υπόκεινται σε πλειοδοτικό διαγωνισμό . Και αφού θίχτηκε το θέμα των πετρελαίων πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα το μοναδικό έσοδο για να μπορέσουμε να βάλουμε πετρέλαιο είναι τα μισθώματα των κυλικείων.
Ο χαρτοπόλεμος λοιπόν των ανακοινώσεων δεν προσφέρει τίποτα αφού οι λύσεις που καλούμαστε να δώσουμε πρέπει να είναι πραγματικές και όχι θεωρητικές . Καμία συνδικαλιστική ίντριγκα εδώ που βρισκόμαστε σήμερα δεν έχει να προσφέρει τίποτα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν.Π.Δ.Δ.


ΕΛΕΝΗ Ζ. ΑΙΔΙΝΗ