Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012


Νέα μορφή θα έχουν το επαγγελματικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας μας από τη νέα αγωνιστική σεζόν, με δύο ομίλους στην Β' Εθνική και έξι ομίλους στην ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική. Οι αλλγές αναμένεται να επισημοποιηθούν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην συνάντηση που θα έχουν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και το προεδρείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στον... νέο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου θα υπάρχει η Super League με 18 πλέον ομάδες, η Β' Εθνική (ή Football League) με δύο ομίλους και η ενοποιημένη Γ'-Δ' Εθνική ('ή Football League2-Περιφερειακό) με έξι ομίλους.


Την Παρασκευή 23/11 το Δ.Σ. της ΕΠΟ
ενέκρινε να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, οπότε την επόμενη χρονιά η Σούπερ Λίγκα να........

αριθμεί 18 ομάδες, η Β' Εθνική να έχει δύο ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η Γ' και η Δ' Εθνική να ενοποιηθούν σε μια νέα ερασιτεχνική κατηγορία με 6 ομίλους των 16 ομάδων και με στόχο σταδιακά να μειωθούν. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσει νομοθετική ρύθμιση, που να μετατρέπει τη Γ' Εθνική από επαγγελματική κατηγορία σε ερασιτεχνική.

Άλλες αποφάσεις...


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ όρισε να γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση των Ενώσεων μελών της το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στις 10 το πρωί, ενώ επισημοποίησε τη σύνθεση της ΚΕΔ, η οποία έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γ. Καραμελίδης, αν/της πρόεδρος: Αθ. Μπριάκος, μέλη: Γ. Δούρος, Δ. Καλύβας, Ιωαν. Τσαχειλίδης


Ακόμη, ενέκρινε στο σύνολό της την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, η οποία πρότεινε τη διεξαγωγή των ακόλουθων φιλικών αγώνων των Εθνικών ομάδών ως εξής:


Εθνική Ανδρών: Ελλάδα-Ελβετία στις 6/2/2013 στο γήπεδο Καραϊσκάκη


Εθνική Ελπίδων: Ελλάδα-Σκοτία στις 6/2/2013 στην Κόρινθο


Εθνική Νέων: Ελλάδα-Βέλγιο στις 6/2/2013 στην Αθήνα


Εθνική Νέων: Καλαμάτα-Εθνική Νέων στις 12/12/2013 στην Καλαμάτα για φιλανθρωπικούς σκοπούς


Εθνική Γυναικών: Ελλάδα-Ουαλία στις 15/1/2013 στην Αθήνα


Εθνική Κορασίδων:
Στην Εύβοια θα φιλοξενηθεί την Ανοιξη του 2013 το 1ο πιλοτικό τουρνουά της UEFA για κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων κάτω των 16 ετών, τη διοργάνωση του οποίου ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην ΕΠΟ.


Επίσης, αποφάσισε τη σύναψη συνεργασίας με τους παρακάτω προπονητές, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των περιφερειών: 1η περιφέρεια: Βασίλης Μουρατίδης, 2η περιφέρεια: Πέτρος Πασσαλής, 3η περιφέρεια: Νικόλαος Βασιλείου, 4η περιφέρεια: Χρήστος Χασιώτης, 5η περιφέρεια: Σωτήρης Ζαβογιάννης, 6η περιφέρεια: Γιώργος Φαμέλης, 7η περιφέρεια: Σπύρος Λιβαθηνός, 8η περιφέρεια: Βασίλης Νταλαπέρας, 9η περιφέρεια: Πολύβιος Χατζόπουλος, 10η περιφέρεια: Δημοσθένης Κάβουρας, 11η περιφέρεια: Ευάγγελος Πρόκος, αλλά και την ανανέωση, για ακόμη έναν χρόνο, των συμβάσεων με τους προπονητές Στέφανο Σοϊλεμέ (Εθνικές Ομάδες Σάλας και Άμμου) και Θεόδωρο Ελευθεριάδη (Εθνική Ομάδα Κ-15).