Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλλαγή Ημερομηνίας - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ… «Πρόταση Γάμου»

 Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε σήμερα (21-11), από τον υπεύθυνο του Πολ. Οργανισμού «Κοσμοθέατρο», η παράσταση που επρόκειτο να παρουσιάσουν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ..), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Κοσμοθέατρο» και το Θεατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων «Κύκλος», λόγω ...

έκτακτου προβλήματος που προέκυψε, αλλάζει η ημερομηνία της παράστασης.

Κατόπιν αυτού, η θεατρική παράσταση: «Πρόταση Γάμου» (κωμωδία) του Άντον Τσέχωφ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο…..
Με την «Πρόταση γάμου», μέσα από αυτή την φάρσα της προεπαναστατικής Ρωσίας, ο Τσέχωφ, ο μεγάλος Ρώσος δραματουργός, αποδεικνύει πως η ανθρώπινη ματαιοδοξία αλλά και μικρότητα είναι παρούσα σε όλες τις εποχές.
Μας παρουσιάζει την ιστορία ενός τρομοκρατημένου ξεπεσμένου «αγροτοαριστοκράτη» ο οποίος ξεκινάει να ζητήσει σε γάμο την κόρη του κατά τα φαινόμενα φίλου και γείτονά του γαιοκτήμονα. Κάθε φορά όμως που αγωνιά να αρθρώσει το «λαμβάνω την τιμή να ζητήσω την χείρα της κόρης σας» κλπ, σκοντάφτει πάνω σε ένα σωρό παρεξηγήσεις κατά τις οποίες περιπλέκονται «χωράφια, σπίτια, τούβλα, σκυλιά, παππούδες, θειάδες, συμβόλαια, θεριστέδες…» κι ο χορός της φάρσας τελειωμό δεν έχει.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Ηλίας Γκέκας
Ηθοποιοί: Ηλίας Γκέκας, Νίκος Ξένος, Ελένη Τζελά, Δημήτρης Τσολάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Σπύρος Βέρας
Μετάφραση : Δημήτρης Τζελάς