Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΟ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει κάθε απόπειρα, όπως αναφέρει, να εμπλακεί η Εθνική Ομάδα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος σε αντιπαραθέσεις για θέματα εσωτερικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αναλυτικά:


«Η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε απόπειρα, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, να εμπλακεί η Εθνική Ομάδα και ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος σε ....

αντιπαραθέσεις για θέματα εσωτερικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η Εθνική Ομάδα και οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν αποτελούν έναν αυθεντικό ποδοσφαιρικό θησαυρό εθνικού χαρακτήρα και θα υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις της την αυτοτέλειά και την εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία της. Χάρις σε αυτά τα στοιχεία η Εθνική Ομάδα πέτυχε τις μεγαλύτερες νίκες της και καταξιώθηκε στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.


Αυτή την εθνική υπόθεση και τις επιτυχίες που τη συνοδεύουν κανείς και για κανένα λόγο δεν δικαιούται να τις μεταχειρίζεται ως οπαδική διαφορά ή να τις εμπλέκει σε επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις.


Καλεί άμεσα ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο να στηρίξει απόλυτα και χωρίς καμία σκοπιμότητα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία του και να προσφέρει, σε συνεργασία με την Ε.Π.Ο., τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο προπονητικό τιμ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Το κέρδος όλων από μια ανάλογη συμπεριφορά θα είναι πολύ σημαντικό».