Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2012
ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΤΟ ΕΡΓΟ «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012». ΠΡΟΥΠ. 256.000 €
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ!

Την επόμενη ημέρα μετά το σβήσιμο των πυρκαγιών, η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε σειρά επαφών προς κάθε κατεύθυνση, με σκοπό την εξεύρεση πόρων και κάθε δυνατής βοήθειας για την αποκατάσταση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε η φωτιά. Παράλληλα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ξεκίνησε την καταγραφή των....
προβλημάτων και την σύνταξη των απαιτούμενων μελετών σε συνεργασία με τους κατά τόπους Αντιδημάρχους, Προέδρους και Τοπικούς Συμβούλους των πυρόπληκτων οικισμών με αποτέλεσμα μέσα σε μόλις 2,5 μήνες να δημοπρατείται το έργο « Πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών πυρκαγιάς Αυγούστου 2012» προϋπολογισμού 256.000 ευρώ με χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η κατασκευή του έργου προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες αποκατάστασης ( τεχνικά έργα, σωληνωτοί και κιβωτοειδείς οχετοί, ιρλανδικές διαβάσεις, τοιχία αντιστήριξης κλπ) σε δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους όλων των οικισμών των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνος και Δυστίων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
«Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου φέτος το καλοκαίρι επλήγει βαρύτατα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όμως από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και το άμεσο αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια από την πλευρά της πολιτείας αλλά και τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία που άοκνα κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να ολοκληρώσουν την καταγραφή και την μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών.