Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ειρήνη Αϊνδιλή- ΔΗΛΩΣΗ

Δήλωση της Ολυμπιονίκη Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνης Αϊνδιλή με την υποψηφιότητά της ως δημοτικού συμβούλου :
«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω την παραίτησή μου ως υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τη δημοτική παράταξη που υποστηρίζω και παρά το γεγονός ότι ανακηρύχθηκα υποψήφια νομίμως από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας, λόγω της αμφισβήτησης που ετέθη σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής μου στις Δημοτικές εκλογές.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν «λαϊκά» εκλογοδικεία, παραβλέποντας ....

το γεγονός ότι τυγχάνω κατ' απονομήν ένστολος, καθώς και της αντίστοιχης συμμετοχής Ολυμπιονικών σε Δημοτικά
ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.
Η πρόθεση ενός ανθρώπου που αγωνίζεται με την αθλητική ιδιότητα να τιμήσει τα ελληνικά χρώματα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χαλκίδα, υποστηρίζοντας μια δημοτική παράταξη σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία
δεν υποδηλώνει εμμονή για αξιώματα ή πολιτική εμπλοκή. Άλλωστε ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει κατακτήσει στην πράξη την αυτονομία και ανεξαρτησία του.
Είναι η ειλικρινής συμμετοχή στα κοινά, για να πάει η κοινωνία μας ένα βήμα μπροστά. Και θα πάει.
Αν και δήλωσα την παραίτησή μου από υποψήφια δημοτική σύμβουλος, παραμένω στις δυνάμεις που στηρίζουν αρχές και αξίες μιας Ελλάδας που αντιστέκεται στο βωμό του καθήκοντος και της τιμής. Αυτό δείχνω και
αποδεικνύω με την αθλητική δραστηριότητά μου, την εθελοντική προσφορά μου και την υπηρεσία μου με συνέπεια και υψηλό ηθικό προς την Πατρίδα.
Περιμένω και θα επιμείνω να δω ανάλογη συμπεριφορά από πρόσωπα που υποτίθεται πως πρέπει να επιβεβαιώσουν με ανδροπρέπεια την υποτιθέμενη εμπειρία ή αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητά τους στο δημόσιο βίο.
Με κουτσομπολιά, διαρροές και ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Η κρίση θα ξεπεραστεί με σοβαρότητα από όσους έχουν το
ανάστημα να εγγυηθούν στον λαό ένα καλύτερο μέλλον και στην Χαλκίδα που αγαπάμε, την τύχη που της αρμόζει με ανάπτυξη και νέα πνοή. Είναι ώρα να καταλάβουμε όλοι ότι οι αντιλήψεις των κρατικοδίαιτων και των τάχα τοπικών προυχόντων πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Μπορεί να αποσύρομαι ως υποψήφια από την παράταξη αλλά δεν παραιτούμαι από το δημόσιο βίο και την ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία των Χαλκιδέων.
Θα είμαι εδώ. Θα θίγω τα κακώς κείμενα. Θα ενοχλώ όσους φοβούνται την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη φιλία που απολαμβάνω από τον απλό κόσμο.
Το χαμόγελο της νεολαίας είναι η δύναμή μου και η δέσμευσή μου να παραμείνω ενεργή, δραστήρια και κυρίως ασυμβίβαστη.
Ας πάρουν το μήνυμα κάποιοι που καταδίκασαν τη χώρα στην κρίση ή διακρίνονται από το θράσος μιας γενιάς που ξεπεράστηκε επειδή νομίζει πως τα ξέρει όλα. Αυτούς τους πολιτικά και ηθικά χρεωκοπημένους, ο Λαός θα
τους καληνυχτίσει και θα τους ευχηθεί «καλή τύχη» μετά τις εκλογές».