Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δημήτρης Θωμάς: Τι κάνατε επί 20 χρόνια για το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων κύριε Μπουραντά;
 
Σκληρή επίθεση στον Θανάση Μπουραντά αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στον Γαβαλά το απόγευμα της Τρίτης.
« Μέχρι το 2006, ο τότε Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς είχε αποφασίσει ο ΧΥΤΑ Ν. Εύβοιας να κατασκευαστεί σε σημείο ανάμεσα στα Κόσκινα και τους Ζάρακες. Στο συρτάρι του όμως είχε....
κρατήσει κρυφή άλλη μελέτη που υποδείκνυε ως νέο χώρο εγκατάστασης της χωματερής την περιοχή του Γαβαλά. Αυτή η μελέτη, εμφανίστηκε ξαφνικά 15 ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006!! Περιέπαιζε στην ουσία με την τακτική του και τις δυο περιοχές » τόνισε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε:
 

«Δικαιολογημένα εσείς οι κάτοικοι του Γαβαλά αντιδράσατε, καθώς η κίνηση αυτή της Νομαρχίας έγινε αυθαίρετα, χωρίς να έχετε ενημερωθεί στο παραμικρό, με στόχο να σας αιφνιδιάσει».
Αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος της διάθεσης απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου τόνισε ότι ήταν ευθύνη της Νομαρχίας όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο, ο Θανάσης Μπουραντάς ως Νομάρχης δεν έκανε το παραμικρό επι της ουσίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε τώρα να υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί Δήμαρχος θα επανεξετάσει το θέμα από μηδενική βάση.
«Τώρα θα εξετάσετε το θέμα κύριε Μπουραντά; Τόσα χρόνια που η διάθεση των απορριμμάτων ήταν στην ευθύνη της Νομαρχίας και εσείς είσαστε Νομάρχης τι κάνατε;
Γιατί δεν δώσατε λύση; Ούτε με αυτό το θέμα ασχοληθήκατε; Τώρα θα ξεκινήσετε να ασχολείστε μαζί του;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου.
 
Τόνισε στην συνέχεια ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 7 εκ ευρώ περίπου προκειμένου να κατασκευαστεί στην περιοχή εργοστάσιο ανακύκλωσης, ώστε να προστατευτεί απόλυτα το περιβάλλον, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα της διάθεσης απορριμμάτων πρέπει να επιλυθεί απαραίτητα στην επόμενη δημοτική θητεία.
Ακολούθησε η συγκέντρωση των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στον Αγ. Γεώργιο, όπου ο Δήμαρχος έκανε απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής κατά την διάρκεια της παρούσας θητείας, θέτοντας παράλληλα τους στόχους για την επόμενη πενταετία.
Και στις δύο συγκεντρώσεις οι αίθουσες ήταν κατάμεστες από κόσμο, σαφέστατη ένδειξη ότι οι εκλογές θα τελειώσουν από την πρώτη Κυριακή, με τους ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ να είναι οι νικητές.