Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Δημήτρης Θωμάς: Τι κάνατε επί 20 χρόνια για την ανάδειξη και την αξιοποίηση της λίμνης του Δύστου κύριε Μπουραντά;

«Η λίμνη του Δύστου είναι ένας εξαιρετικός υδροβιότοπος και η αξιοποίησή της θα προσέφερε τα μέγιστα στην περιοχή. Αλήθεια, τι κάνατε κύριε Μπουραντά, ως επικεφαλής του Νομού επί 20 χρόνια για την αξιοποίηση της λίμνης; Απολύτως τίποτα».
Με αυτή την φράση ξεκίνησε την ομιλία του στο Δύστο το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου και επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, Δημήτρης Θωμάς. Ο....

Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλοι έχουν την ιστορία τους στα κοινά, για την οποία θα κριθούν, και ο κος Μπουραντάς έχει την δική του ιστορία επί 20 χρόνια στο τιμόνι του Νομού, μια ιστορία η οποία ταυτίζεται με την απραξία και την αναποτελεσματικότητα. Και ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναρωτήθηκε:
«Είναι δυνατόν, όσα δεν έκανε ο κος Μπουραντάς επί 20 χρόνια, έχοντας υψηλή θέση και διαθέσιμα χρήματα, να τα πράξει τώρα, από την υποδεέστερη θέση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου και μάλιστα σε μια εποχή κρίσης που δεν υπάρχουν χρήματα; Να γιατί όλα όσα λέει αποτελούν κάλπικες υποσχέσεις που έχουν διάρκεια ισχύος μόνο μέχρι την κάλπη»
Στην συγκέντρωση του Δύστου, στην οποία η προσέλευση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα έργα τα οποία έγιναν στην περιοχή, όπως η καταπολέμηση του προβλήματος των κουνουπιών, η επέκταση του κοιμητηρίου, η πλακόστρωση της πλατείας στα Κουτουμουλά, οι εργασίες στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, οι σημαντικές εργασίες στο γήπεδο του χωριού, η στήριξη της
ποδοσφαιρικής ομάδας και πολλά άλλα.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε και στην κατάσταση την οποία παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από τον πρώην Δήμο Δυστίων, τον οποίο διοικούσαν στελέχη τα οποία σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: «Είχαν 4 χρόνια να μετρήσουν το νερό και να αποστείλουν- εισπράξουν λογαριασμούς. Στον Δήμο δεν υπήρχε ούτε ένας μόνιμος εργάτης, ούτε ένας μόνιμος οδηγός και μόνο ένας υδραυλικός! Πως είναι
δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι με αυτή την προϊστορία να θέλουν σήμερα να διοικήσουν;» κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου.
Ακολούθησε η προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στον Αγ. Ιωάννη, όπου εκατοντάδες πολίτες πήγαν στην κεντρική πλατεία του χωριού προκειμένου να διατρανώσουν την βεβαιότητά τους για τη νίκη του Δημήτρη Θωμά και του συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Κιούσης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν στο χωριό κατά την διάρκεια της τριετίας, ενώ ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς έκανε αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή, στα έργα που έγιναν και στον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας.