Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Φερνάντο Σάντος

Σιγουριά Σάντος για τις σχέσεις Μανιάτη-ΚατσουράνηΟ Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» μίλησε για τις αντιπάλους της εθνικής στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, την πρόθεση του να καλέσει 23 παίκτες στην προετοιμασία, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για μια καλή πορεία στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός:

Για τις κλήσεις των διεθνών για το Μουντιάλ:

«Θα καλέσω 23 παίκτες κι όχι 25 όπως στην προηγούμενη διοργάνωση. Κατάλαβα ότι ....
δεν ήταν η κατάλληλη απόφαση να πάρω παραπάνω παίκτες, γιατί στο Euro 2012 ήμουν αναγκασμένος να κόψω δύο παίκτες. Αυτό εκτός του ότι είναι άσχημο να το λες στους ποδοσφαιριστές, αλλά παράλληλα υπάρχει νευρικότητα όταν όλοι ξέρουν πως κάποιοι θα κοπούν από την τελική αποστολή. Επίσης αυτοί που μένουν μπορεί να πουν μετά πως είναι κρίμα ότι κόπηκαν κάποιοι. Γι’ αυτό αποφάσισα αυτή τη φορά να πάρω 23 παίκτες. Για να είμαστε πλήρως καλυμμένοι, όπως μας υποχρεώνει και η FIFA, έχουμε επιλέξει άλλους επτά παίκτες. Ίσως να είναι λάθος της FIFA να βάζει αυτό το όριο για τους 30 παίκτες. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές που είναι πιθανό να κληθούν είναι από ένα σύνολο 40-45 ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει όμως να σεβαστούμε την απόφαση της FIFA. Στις 19 Μαΐου θα ανακοινώσουμε την τελική αποστολή, αν και η τελική 23άδα μπορεί να σταλεί στη FIFA μέχρι τις 2 Ιουνίου».
Για το κλίμα στην Εθνική μετά τη διαμάχη μεταξύ Κατσουράνη και Μανιάτη:

«Εννοείται ότι είδα τα επεισόδια και δεν μου άρεσε αυτό που είδα. Όχι επειδή αυτό είχε αρνητικούς πρωταγωνιστές διεθνείς παίκτες, αλλά κι επειδή δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια επεισόδια γενικότερα. Δυστυχώς τέτοια πράγματα βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα και δεν βγάζει καλή εικόνα προς τα έξω. Όσο για τη διαμάχη αυτή, δεν υπάρχει θέμα πλέον, έχει επιλυθεί κι αυτή τη στιγμή ούτε που με απασχολεί. Αυτό δεν υφίσταται ως θέμα. Είναι πολύ εύκολο να κατανοήσει κανείς τι εννοούμε με αυτό. Όποιος δεν θέλει...»

Για αν θεωρεί πως η Εθνική χρειάζεται να παίξει καλύτερα από τα προκριματικά για να περάσει:

«Ένα επίπεδο απόδοσης κοντά σε αυτό που είχαμε στα μπαράζ με τη Ρουμανία μπορεί και να είναι αρκετό για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θεωρώ πως σε αυτά τα δύο παιχνίδια τα πάντα είχαν κυλήσει όπως τα είχαμε προγραμματίσει. Η συγκέντρωση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι ποδοσφαιριστές κατανόησαν τη στρατηγική και έβγαλαν όσα ζητήσαμε στον αγωνιστικό χώρο. Με τέτοια συγκέντρωση, οργάνωση και πειθαρχία, μαζί με το βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων που είναι η προσπάθεια και το πάθος για την Εθνική και την πίστη που έχω στους ποδοσφαιριστές, νομίζω πως μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είναι ο μεγάλος μας στόχος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι μπορεί να έχουμε προετοιμαστεί τέλεια, αλλά υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης. Το παραμικρό μπορεί να παίξει ρόλο όταν μιλάμε για μόνο τρία παιχνίδια. Ένας αστάθμητος παράγοντας είναι και το σε τι μέρα θα βρεθεί κάθε παίκτης. Ποιος περίμενε ότι η Ρεάλ θα κέρδιζε με 4-0 την Μπάγερν στο Μόναχο; Γι’ αυτό που είμαι 100% σίγουρος και πρέπει να είναι σίγουροι όλοι οι Έλληνες, είναι ότι θα πάμε στο Μουντιάλ για να δώσουμε τα πάντα, να δουλέψουμε 24 ώρες το 24ώρο, να πεθάνουμε στο γήπεδο για να κάνουμε περήφανο τον ελληνικό λαό για μία ακόμη φορά».

Για τους αντιπάλους της Εθνικής, την Κολομβία:

«Η Κολομβία είναι μια ομάδα που έχει αρκετό καιρό να παίξει σε τελικά Μουντιάλ κι έρχεται με μεγάλη όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει μια φουρνιά πολύ ικανών ποδοσφαιριστών, που πρωταγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες. Παίζει κοντά στη χώρα της και θα έχει μεγάλη στήριξη από τους οπαδούς της. Έχει βοηθηθεί πολύ από τον κ. Πέκερμαν, που ξέρει από πάγκους εθνικών ομάδων. Έχει μετατρέψει μια ομάδα που παραδοσιακά είχε πολύ ταλέντο να είναι πιο κυνική και να παίρνει αυτό που θέλει».

Για την Ιαπωνία:

«Είναι η ομάδα που με εξέπληξε περισσότερο από αυτές που παρακολούθησα. Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, με εξαίρεση τον Χόντα ή τον Καγκάουα, αλλά με εξέπληξε με τον τρόπο που αγωνίζεται, πόσο οργανωμένη είναι και πόσο ομάδα είναι. Είναι μια ομάδα με πολύ λίγα αδύναμα σημεία.

Για την Ακτή Ελεφαντοστού:

«Είναι μια αφρικανική ομάδα, με καλούς παίκτες σαν τον Γιάγια Τουρέ, που είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο. Έχει επίσης κι άλλους παίκτες με βαρύ όνομα, όπως ο Ντρογκμπά και ο Ζερβίνιο. Είναι η περισσότερο απρόβλεπτη από τις άλλες ομάδες. Έχει μάθει να ζει με τα «κέφια» που έχουν σε κάθε παιχνίδι οι σταρ της, γι’ αυτό και παρουσιάζει τεράστιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, όχι μόνο από αγώνα σε αγώνα, έχοντας εξαιρετικά διαστήματα, αλλά και κακά. Αυτό εμάς δεν μπορεί να μας εφησυχάζει, γιατί πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό που μπορεί να παρουσιάσει ο αντίπαλος».

Με 23 η προετοιμασία