Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΟΡΙΟΥ κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Ηγουμένου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Βλατάδων της Θεσσαλονίκης, δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 το πρωί, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα.
Ο Θεοφιλέστατος ήλθε στη Χαλκίδα, συνοδεύοντας .....τους 48 Ενορίτες του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Πρωτοκλεισίου Σουφλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, οι οποίοι με επικεφαλής τον Ιερέα τους, Αρχιμ. Κύριλλο Βουλιμάκη και τον Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, Εφημέριο της αυτής Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος για να επισκεφθούν την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ, όπου διανυκτέρευσαν και λειτούργησαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου και το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.
Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο άγιο Αμορίου και τους προσκυνητές στην Ιερά Μητρόπολη, τους παρείχε την πρέπουσα φιλοξενεία και το καθιερωμένο κέρασμα, ενώ στη συνέχεια, όλοι μετέβησαν στην παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη.
Όλοι οι προσκυνητές αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στην Τοπική μας Εκκλησία και την γνωριμία τους με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο.