Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει νόθο ερώτημα, δήλωσε η Αλ.Παπαρήγα

Διαχώρισε τη θέση του ΚΚΕ



Να διαχωρίσει πλήρως την πρόταση του κόμματός της για το δημοψήφισμα από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε στην Βουλή η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας «νόθο» το ερώτημα που θέτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
Όπως είπε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «αθωώνει όλη την πορεία μέχρι τώρα και νομιμοποιεί ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όλους τους νόμους για τη ΔΕΗ από το 1990 μέχρι τώρα», διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του ΚΚΕ αφορά όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν ....
από τότε μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και «ανοίγει το θέμα στον λαό ότι είμαστε εναντίον όλων των ιδιωτικοποιήσεων».
Η ίδια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επιδιώκει να εμφανιστεί ως εναλλακτική λύση, αλλά, όπως σημείωσε, εναλλακτική λύση διακυβέρνησης είναι, εναλλακτική λύση για τον λαό δεν είναι.

Η κ. Παπαρήγα υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και επέκρινε την κυβέρνηση ότι ούτε δημοψήφισμα θέλει, ούτε συζήτηση στην Ολομέλεια για το μείζον θέμα της εκποίησης τμήματος της ΔΕΗ, αφού έχει υιοθετήσει την «στρατηγική της πυγμής και του μαστιγίου» προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του λαού.

Αναφορικά με την επιστράτευση επέκρινε την συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ήθελαν να αντισταθούν στην επιστράτευση.

Τέλος, διεμήνυσε στην κυβέρνηση να μην φέρει στην Βουλή προς συζήτηση καμία αλλαγή όσον αφορά τον συνδικαλισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα και σε καμία περίπτωση το Κοινοβούλιο.