Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η απάντηση του κ. Βασίλη Γουρνή

ΠΡΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΓΝΩΜΗ

    Ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση σας για ανοιχτό διάλογο για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντιων και από τη θέση του Δημοτικού Σύμβουλου αλλά και αυτή του Τ. Αντιδημάρχου θα ήθελα να καταθέσω τα ακόλουθα: Μετά από 8 μήνες Διοίκησης από την νέα Δημοτική Αρχή αλλά και μετά από ένα ολόκληρο χρόνο από τις εκλογές του 2014 από όπου και ουσιαστικά άρχισε ο σχεδιασμός της νέας περιοδου,τα αποτελέσματα και τα δείγματα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
  Η καθημερινότητα που ζούμε είναι κατώτερη ,το αναμενόμενο και....

πολύ χειρότερη από τα περασμένα χρόνια, με πρωταγωνιστές καμένες λάμπες, λακκούβες , σπασμένους η ανύπαρκτους κάδους και χόρτα. Σήμερα που μιλάμε λόγο των έργων της αποχέτευσης στο Λευκαντί ,επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με τη σκόνη να καλύπτει τα πάντα.
 Η σημερινή Δημοτική Αρχή τύμβαζε προεκλογικά ότι το Ληλάντιο έχει αποξηλωθεί από μηχανήματα και υπάλληλους. Ας μας πει κάποιος ποιο μηχάνημα επέστρεψε ενώ στη προηγούμενη θητεία είχαν έρθει και μηχανήματα που δεν υπάρχαν. Στον τομέα του προσωπικού όχι μόνο δεν επέστρεψε κανένας αλλά έχει ήδη φύγει από τη Χαλκίδα η υπεύθυνη του τμήματος ΤΑΠ και επίκειται και άλλη αποχώρηση με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο του Βασιλικού, οι εναπομείναντες οι υπάλληλοι και ουσιαστικά να κλείσουν τα Κοινοτικά καταστήματα τα όποια και υπολειτουργούν. Στον τομέα των έργων, όλα  όσα άφησε σχεδόν έτοιμα η Δημοτική αρχή Ζεμπίλη και με τα υπόλοιπα χρήματα στο ταμείο του Δήμου σε κλειστούς κωδικούς, λόγο των συνεχόμενων αναμορφώσεων του προϋπολογισμού έχουν αδικαιολόγητα καθυστερήσει και επαναλαμβάνω η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη είτε από ίδιους πόρους ,είτε από πρόγραμμα LEADER και αναφέρω χαρακτηριστικά:
1.    Κλειστό γυμναστήριο Βασιλικού
2.    Πλατειά Τεγοπουλου
3.    Πλατειά Μουρτικα
4.    Προαύλιο χώρος Αγ.Προκοπιου
5.    Κοινοτικό κατάστημα Μυτικα
Θα ήταν άδικο όμως να μην εξάρω τις προσπάθειες του κ. Τριαντάφυλλου που αν δεν βρισκόταν στη θέση του Αντιδημάρχου τα πράγματα να ήταν ακόμη χειρότερα αλλά το πρόβλημα είναι κεντρικό.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής στην τοπική αυτοδιοίκηση κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τις προθέσεις μας και οι πράξεις σας μέχρι στιγμής απέχουν έτη φωτός από αυτά που λεγάτε προεκλογικά, πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι πια δεν είστε αντιπολίτευση και πρέπει να δέχεστε κριτική και αν οι πολιτικοί είναι διακριτικοί με τους πολιτικούς, οι πολίτες τους έχουν ξεπεράσει όλους και δεν συγχωρούν την απραξία τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα παχιά λόγια


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΡΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ