Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

Την Τρίτη 12 Μαΐου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο, τον οποίον συνόδευαν μέλη της υπ’ Αυτόν Αδελφότητος (ιερομ. Φιλόθεος, Διάκ. Αλέξιος και ο Γραμματεύς της Ι. Μονής π. Μελχισεδέκ) και λαϊκοί Φίλοι της Ι. Μονής, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Ιατρός κ. Στέργιος Κουβαράς.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στον άγιο Καθηγούμενο τη χαρά του ...για την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη, του υπενθύμισε τον πνευματικό σύνδεσμο, τον οποίον διατηρούσαν με τον μακαριστό Γέροντα και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη, ο οποίος επί διετίαν, μαζί με πατέρες που ευρίσκονται σήμερα στην Ιερά Μονή Γρηγορίου, διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Χαλκίδος και του ευχήθηκε να έχει ανέφελη Ηγουμενία, γεμάτη Χάρη Θεού.
Ο άγιος Καθηγούμενος π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και επαναβεβαίωσε τον σύνδεσμο που υπάρχει μεταξύ της Ιεράς Μονής Γρηγορίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο της μίας ώρας και μετά τη λήξη της, ο Σεβασμιώτατος κατευόδωσε τους εκλεκτούς φιλοξενουμένους του.