Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΟΧΙ στο ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα παρακολουθούμε τις  «ακραίες» απαιτήσεις των δανειστών έναντι της χώρας μας, οι οποίες συνιστούν πρωτοφανή και  προκλητική κλιμάκωση της εκβιαστικής τακτικής που έχουν ακολουθήσει σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τακτική που αναβιώνει τις πιο μελανές σελίδες της αποικιοκρατίας και αναδεικνύει την αντιδραστική μετάλλαξη που έχει συντελεστεί στο νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της ευρωπαϊκής και ευρωζωνικής ολοκλήρωσης.

Η ολοκληρωμένη απάντηση της κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτή την ιταμή πρόκληση των δανειστών θεωρούμε πως πρέπει να είναι η άμεση απεμπλοκή από τη....
διαδικασία της διαπραγμάτευσης, που μας έχει οδηγήσει, από την ετεροβαρή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη κι έπειτα, σ’ ένα καθοδικό σπιράλ υποχωρήσεων και άμβλυνσης των «κόκκινων γραμμών».
Η απόσυρση του κειμένου των 47 σελίδων, που αποτελεί γραμμή υποχώρησης μη συμβατή με τις προεκλογικές εξαγγελίες και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν εκλήφθησαν και δεν θα μπορούσαν να εκληφθούν από τους δανειστές ως «κίνηση καλής θέλησης», αλλά ως εφαλτήριο για νέες ακόμη πιο επώδυνες υποχωρήσεις.

Η αποδοχή των κανόνων της «δημοσιονομικής προσαρμογής», της συνέχισης της διαδικασίας της «εσωτερικής υποτίμησης», της απόσυρσης από «μονομερείς ενέργειες» για την αντιστροφή της μνημονιακής καταστροφής και της αναβολής/αναστολής βασικών μέτρων του προγράμματός της Θεσσαλονίκης (κατώτατος μισθός, 13η σύνταξη, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο κ.ά.), της συνέχισης των ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, της «ανεξαρτητοποίησης της αρχής» των δημοσίων εσόδων, της αύξησης του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων, της υιοθέτησης των θέσεων των δανειστών για τους πλειστηριασμούς, κατευθύνσεις που περιέχονται μεταξύ άλλων στο κείμενο των 47 σελίδων, συνιστούν ένα πλαίσιο συνέχισης του καθεστώτος των μνημονίων και ένα πολιτικό σχέδιο που δεν μπορεί και δεν πρέπει να το διαχειριστεί μια  κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ απορρίπτει πλήρως τόσο το κείμενο των 47 σελίδων της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και τις απαιτήσεις των δανειστών.



Η μόνη φιλολαϊκή λύση είναι η πλήρης και άμεση αποκατάσταση απωλειών του λαϊκού εισοδήματος και η μεταφόρτωση των βαρών του χρέους στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.



Στα πλαίσια αυτού του προβληματισμού το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε επιφυλακή για την απόκρουση των σχεδίων κυβέρνησης – δανειστών και προτείνει στην ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ τη κήρυξη 24ης απεργίας με την ανακοίνωση της συμφωνίας για το νέο μνημόνιο.



                                                                       Για το Δ.Σ.




 

Η πρόεδρος                                                                     Ο γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα                                                                      Σταμάτης Κουρούπης