Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παραχώρηση στους Δήμους των τμημάτων των χερσαίων ζωνών, που δεν χρησιμοποιούνται για τις λιμενικές δραστηριότητες των Οργανισμών Λιμένων, εξαιρώντας αυτά οριστικά από το ΤΑΙΠΕΔ, ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν σε ειδική συνάντηση Δημάρχων, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/10 στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου και συμμετείχαν 13 Δήμαρχοι ή εκπρόσωποί τους από αντίστοιχους Δήμους της χώρας, στις περιοχές των οποίων λειτουργούν Οργανισμοί Λιμένων (παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης....

κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς Δημήτρης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλειος Πιστικίδης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Δημαρέλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων κα. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη).
Στη συνάντηση κατατέθηκε, προκειμένου να γίνουν παρατηρήσεις, πλαίσιο διεκδικήσεων, στο οποίο οι αναφερόμενοι Δήμοι ζητούν να τους παραχωρηθούν οι χερσαίες ζώνες που δεν χρησιμοποιούνται από τους Οργανισμούς Λιμένων. Παράλληλα, ζητούν νομοθετική ρύθμιση για τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων.
Τέλος, συστήθηκε επιτροπή από εκπροσώπους των Δήμων Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας, Πατρέων, Λαυρεωτικής και Καβάλας, που θα καθορίσει και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.