Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ειδικότερα του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού, επισκέφθηκαν τον Δήμο , στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2015, ομάδα Ρώσων (7 άτομα, ξεναγός, οδηγός) αποτελούμενη από journalists και tour operators. Η ομάδα αυτή αποτελεί μέρος προγράμματος συνεργασίας με την Ρωσία και την πρωτεύουσα της Μόσχα, στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς και της Εκκλησίας της Ελλάδος, για αύξηση των επισκεπτών στην Βόρεια Εύβοια. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις, στην..

. Μονή Οσίου Δαυίδ, σε ιαματικές πηγές την Λουτρόπολης, σε οινοποιείο της περιοχής, σε γήπεδα χόρτου, καθώς και σε μονάδα επεξεργασίας - συσκευασίας σύκων και συκοπερίβολα. Επίσης, σε στρογγυλό τραπέζι και με την συμμετοχή επιχειρηματιών της περιοχής συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας τόσο για τον ιαματικό τουρισμό όσο και για τον θρησκευτικό τουρισμό. Με συμβολικά δώρα που πρόσφερε η Δήμαρχος και τοπικά προϊόντα, η ομάδα Ρώσων αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό, το Καρπενήσι, με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού ευχαριστεί :
Την Περιφέρεια Στερεάς και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο καθώς και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που επέλεξαν την Βόρεια Εύβοια ως ένα προορισμό πλούσιο σε εναλλακτικό τουρισμό.
Τον Διευθυντή του Ε.Ο.Τ.  Ρωσίας και Κ.Α.Κ κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, τον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής - Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδων Κατραμάδου, καθώς και την διερμηνέα κ. Μαρίνα η οποία συνέβαλε και οργάνωσε όλη αυτήν την επίσκεψη.
Το νεοεκλεγέν προεδρείο του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιδηψού για την αμεσότητα στην συνεργασία αυτή.
Το ξενοδοχείο «Λητώ» Λουτρών Αιδηψού για την φιλοξενία των επισκεπτών.