Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Δελτίο τύπου
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ!
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΠΑΝΤΕΙΧΙ


Πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η κατάργηση όλων των διοδίων σε ολόκληρη τη χώρα!
Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά για έργα υποδομής, οδικό δίκτυο, δρόμους που έρχονται πάντα καθυστερημένα να καλύψουν τις ολοένα και διευρυνόμενες ανάγκες σε συγκοινωνίες και μεταφορές.
Διαφωνούμε με την αιτιολόγηση του Δημάρχου Χαλκίδας και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που περιορίζουν την αντίθεσή τους στην επιβολή διοδίων με τον ισχυρισμό ότι τα....

διόδια πρέπει να χαρακτηριστούν καταχρηστικά γιατί δεν είναι ανταποδοτικά προς στους χρήστες.
Διαφωνούμε στη λογική της «ανταποδοτικής λειτουργίας» του Κράτους – Επιχειρηματία απέναντι στο λαό που με βαριά φορολογία στερείται από το περιορισμένου του εισόδημα.
Σήμερα που περνάνε μέτρα «φωτιά» στο φορολογικό, που ξεθεμελιώνεται κάθε έννοια «κοινωνικής ασφάλισης», που οι μικροί αγρότες «βγαίνουν απ’ τον ανταγωνισμό» καθώς δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στη δυσβάσταχτη φορολογία,
ένας ισχυρισμός που στηρίζεται στη μη εφαρμογή της αρχής της ανταποδοτικότητας υπάρχει μόνο για να υπονοεί ότι συμφωνούμε εν γένει με την επιβολή νέων τελών αρκεί αυτά να είναι ανταποδοτικά!
|Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής, παράλληλα με τον αγώνα για να αποτραπούν τα σχέδια επιβολής διοδίων στην περιοχή Καλοχώρι – Παντείχι, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή οποιασδήποτε μορφής διοδίων, ακόμα κι αν αυτή έχει τη συγκαλλυμένη μορφή της «χιλιομετρικής χρέωσης» που προτάσσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να διατηρήσει και να επεκτείνει τους σταθμούς διοδίων που ήδη υπάρχουν.
Διεκδικούμε ταυτόχρονα και την κατάργηση διώξεων και προστίμων που σχετίζονται με τη μη καταβολή διοδίων.