Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Ανακοινώνεται δια του παρόντος ότι, συγκαλείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Κανήθου σε Σύναξη, άπας ο ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.
Σκοπός της Συνάξεως αυτής είναι πρώτον η αμοιβαία επικοινωνία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, και δεύτερον η ενημέρωση αυτών επί επικαίρων εκκλησιαστικών θεμάτων, ως τα θέματα της σύγχρονης ιατρικής βιοτεχνολογίας.
Επίσημος προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως ομιλητής είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ (Βοηθός Επίσκοπος ....παρά τω Οικουμενικώ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίω) διδάκτωρ ιατρικής και Καθηγητής στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Αθηνών, στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και στο Θεολογικό Σεμινάριο, «Άγιος Πλάτων», της Αυτόνομης Εκκλησίας της Εσθονίας. 
Η Ιερά αυτή Σύναξη θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν και τα απασχολούντα τους ιερείς και τις Ενορίες διοικητικά θέματα και προβλήματα, ερχομένη όσο το δυνατόν αρωγός στην αντιμετώπιση και επίλυση αυτών.