Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, μαζί με τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη και τις Κατηχήτριες τους κ. Βασιλική Βουρδάνου και κ. Στέλλα Δημητρέλου, πραγματοποίησαν μία διαφορετική Χριστουγεννιάτικη εορτή. Μια γιορτή η οποία δεν πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό μας Κέντρο και δεν ήταν καλεσμένοι οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών.
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και προσέφεραν μία όμορφη και ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στους Γέροντες και στις... Γερόντισσες του Ιδρύματος. 
Τα παιδιά βρέθηκαν στον μεγάλο χώρο του σαλονιού και, παρουσία των γερόντων, έψαλλαν το Απολυτίκιο της Γεννήσεως του Χριστού και στην συνέχεια παρουσίασαν όμορφα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.
Εκτός όμως από τα τραγούδια τα οποία παρουσίασαν, τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ποιήματα. Το πρώτο ποίημα τα παιδιά παρουσίασαν την παραβολή του Μεγάλου Δείπνου και την σχέση αυτού του Δείπνου μετά Χριστούγεννα, ενώ με σκετς και αστεία, προσέφεραν χαρά και γέλιο στους απόμαχους της ζωής.
Στο τέλος της γιορτής τα παιδιά είπαν Χριστουγεννιάτικα και τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, από πολλά μέρη της Ελλάδος και τους προσέφεραν μία όμορφη κάρτα την οποία είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά.
Τα παιδιά, ακόμη, μαζί με τις Κατηχήτριες τους επισκέφθηκαν τα δωμάτια που βρίσκονται οι κατάκοιτοι γέροντες, τους έψαλλαν τα κάλαντα και τους προσέφεραν τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Οι γέροντες εξέφρασαν τα καλά τους αισθήματα και τις ευχαριστίες τους για την Ιερά μας Μητρόπολη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τον Διευθυντή του Γηροκομείου π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και όσους εργάζονται στο Γηροκομείο, διότι ζουν σαν μία οικογένεια, ενώ έμαθαν από το προσωπικό, πώς λειτουργεί το Ιερό Ίδρυμα και την φροντίδα που παρέχει η Ιερά μας Μητρόπολη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αλλά και οι χριστιανοί μας που στηρίζουν το Ιερό Ίδρυμα.