Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, η γιορτή του Κατηχητικού του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.
Τα παιδιά ετοίμασαν μια μικρή γιορτή με τους κατηχητές τους κ. Γαβριήλ Μαυρομάτη και κ. Κατερίνα Θάνου, παρουσιάζοντας ποιήματα και ένα θεατρικό και ψάλλοντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Τη γιορτή άνοιξε ο κ. Μαυρομάτης μιλώντας για τη..... γιορτή των Χριστουγέννων που είναι γιορτή αγάπης, χαράς, ευχαριστίας προς το Θεό και προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Ο Κύριος σαρκώθηκε από την Παρθένο Μαριάμ, κινούμενος από τη μεγάλη Του αγάπη και ευσπλαχνία, για να βγάλει τον άνθρωπο από το σκοτάδι της αμαρτίας, να του γνωρίσει την Αλήθεια και τελικά να τον σώσει. Ευχαρίστησε επίσης τα παιδιά που έρχονται με προθυμία  στο Κατηχητικό της ενορίας τους αλλά και τους γονείς που τα εμπιστεύονται και τα προτρέπουν στο σημαντικό έργο της κατήχησης,
Στο τέλος της γιορτής ο π. Ιωάννης Θάνος, εφημέριος της ενορίας, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του γονείς και παιδιά, μίλησε για το σημαντικό έργο της κατήχησης και μοίρασε αναμνηστικά δώρα στα παιδιά.