Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ – ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου,  η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, με κέντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου έχει καθιερώσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Εφέτος, την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, φίλος και παλαιός συμμαθητής του αγίου Χαλκίδος, από τα χρόνια των σπουδών τους στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, ο οποίος, έχοντας την ονοματική του ....εορτή, προσεκλήθη από τον Ποιμενάρχη μας, να εορτάσει τα ονομαστήριά του στην Ιερά μας Μητρόπολη.
 Ο άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή του αγίου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, των αγίων ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου, Αντιδημάρχου Ληλαντίων και κ. Αλεξάνδρου Βουρή και πολλών ευσεβών χριστιανών.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, αναφερθείς στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και την συμμετοχή της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ένσαρκη Οικονομία του Θεού Λόγου, ενώ με πολλή αγάπη αναφέρθηκε και στον εορτάζοντα άγιο Πτολεμαΐδος, επισημαίνοντας κρυφές πτυχές του καλού χαρακτήρος και της ευλογημένης βιοτής του μέσα στην Εκκλησία. 
Μετά την Απόλυση, ο άγιος Πτολεμαΐδος ευχαρίστησε κατασυγκινημένος τον Σεβασμιώτατο και παρακάλεσε όλους να τον έχουν διαρκώς στις προσευχές τους.