Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΨΑΧΝΩΝ

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στα Ψαχνά, όπου παρακολούθησε την  Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Κατηχητικού του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Ψαχνά, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών.
Η γιορτή περιελάμβανε χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Κατηχητικού, τα οποία απέδωσαν και ύμνους και ψαλμούς των Χριστουγέννων.
Την ευθύνη της εορτής είχαν ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής με τους συνεργάτες του κατηχητές,.... κ. Γεώργιο Πραντζίκο, κ. Ιωάννη Ασλανίδη, την πρεσβυτέρα του κ. Χριστίνα Πνευματικού,   κ. Αικατερίνη Φρουδαράκη, κ. Ελευθερία Φρουδαράκη, κ. Αγγελική Καραντάκη και κ. Ιωάννα Δεσποινούδη.
Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας την Εορτή, συνεχάρη τους συντελεστικούς παράγοντες και τα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθειά τους και το λαμπρό αποτέλεσμα της όντως όμορφης Εορτής.
 
7. ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη και τον Πρωτοδιάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, επισκέφθηκε την Ενορία Αγίας Μαρίνας Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκε ο εφημέριος της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Κούτος και χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό.
Στην ομιλία του μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και με αφορμή τον γενεαλογικό κατάλογο του Χριστού, ανέφερε ότι στην Παλαιά Διαθήκη οι γενεές περίμενα τον Χριστό, ενώ  τώρα ο Χριστός είναι παρών στη ζωή μας και περιμένει όλους εμάς, την ανταπόκρισή μας στην πρόσκληση της αγάπη Του.
            Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με τους συλλειτουργούς του Ιερείς τέλεσαν τα Ιερά Μνημόσυνα για την ανάπαυση της ψυχής των κεκοιμημένων ενοριτών.
            Την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν θαυμάσια ο κ. Γεώργιος Αντωνίου, μουσικός και θεολόγος, Καθηγητής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως και ο κ. Αναστάσιος Βάχος, Ιεροψάλτες της Ενορίας.