Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ « Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ»

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, στο Βιβλιοπωλείο Πορθμός στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του θεολόγου κ. Θανάση Παπαθανασίου, με τίτλο «Η Ρήξη με το Μηδέν. Σφηνάκια πολιτικής θεολογίας», στην οποία παρευρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόσοστομος.
Μεταφέρουμε το σχόλιο του ιδίου του κ. Παπαθανασίου από το προφίλ του σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αποτυπώνει με σαφήνεια όσα έγιναν: 
«Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε το βιβλίο μου "Η Ρήξη με το Μηδέν. Σφηνάκια πολιτικής θεολογίας" στη Χαλκίδα, στον χώρο του βιβλιοπωλείου "Πορθμός".
Για το βιβλίο μίλησε ο αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, κληρικός... με παρρησία και διαυγή θεολογική ματιά, η οποία δεν χαρίζεται σε καμιά στρέβλωση του εκκλησιαστικού βίου, από τον εθνικισμό ως την πλουτοκρατία και πάει λέγοντας. Ιδιαίτερη παρουσία στην εκδήλωση, ο επίσκοπος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Ήρθε, και άκουσε και ορθοτόμησε. Ου παντός...
Λίγες αράδες από τα λόγια μου: Η ιστορία του ανθρώπου καταγράφεται μεταξύ δύο σπηλαίων, μεταξύ μιας εξόδου και μιας εισόδου: ο άνθρωπος κάποτε βγήκε από τα σπήλαια, και τώρα εκεί τον σπρώχνει η βαρβαρότητα του Νεοφιλελευθερισμού. Η πρόταση που κομίζει ο Χριστιανισμός κινείται επίσης μεταξύ δύο σπηλαίων, αλλά κατ' αντίστροφη φορά: μεταξύ μιας εισόδου και μιας εξόδου. Ο Χριστός γεννιέται σε ένα σπήλαιο, εισβάλλει στα σκοτάδια που καταπίνουν τον άνθρωπο. Και ολοκληρώνει την ρήξη του αυτή με την έξοδο από το σπήλαιο του τάφου, δηλαδή με την Ανάσταση.
Φίλοι, Χριστός γεννάται - Καλή Ανάσταση! Παντού!».
 Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, αρκετοί Κληρικοί, ο γνωστός φιλόλογος Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων δρ. Άγγελος Μαντάς κ.ά.