Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής των Αγίων Δανιήλ του προφήτου, Ανανίου Αζαρίου και Μισαήλ των εν καμίνω Παίδων, που τελέσθηκε στον Ι. Ναο Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος.
Στην Ακολουθία συμμετείχαν και ο Διοικητής, Πύραρχος κ. Γεώργιος Σηφάκης, οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πυροσβέστες και το πολιτικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδος, οι οποίοι τίμησαν τους προστάτες τους αγίους τρείς Παίδες εν καμίνω.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε πατρικό και διδακτικό λόγο προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, κάνοντας αναφορά στο ....
βίο και το μαρτύριο των αγίων τριών παίδων ερανιζόμενος χωρία από την Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα από το βιβλίο του Δανιήλ, τα οποία και απέδιδε ερμηνευτικά. Στη συνέχεια, κάνοντας αναγωγή στο σήμερα τόνισε την τάση των ανθρώπων να κατασκευάζουν «χρυσές εικόνες» όπως η θεοποιημένη στις μέρες μας αγορά, και να γονατίζουν μπροστά στην εικονική της παντοδυναμία.
Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια στα μέλη του πυροσβεστικού Σώματος Χαλκίδας και στις οικογένειες τους με τους οποίους είχαν ολιγόλεπτη επικοινωνία.