Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Λαϊκη Συσπείρωση

Επίκαιρη ερώτηση στο Π.Σ. της Τετάρτης 14/12/16
Ειδικά ζητήματα
Θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να αναφερθούμε σε ορισμένα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στο ζήτημα της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και του μικρού ποσού που διατίθεται για δημόσιες επενδύσεις και φυσικά στον τρόπο που τοποθετείτε η πλειοψηφία απέναντι σε αυτό το θέμα.
Στο ζήτημα των καθυστερήσεων για μέτρα στήριξης, που χρειάζονται όλα ...
τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιοχής. Για την έλλειψη προσωπικού και επαρκούς χρηματοδότησης, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας στον Περιφερειάρχη από καιρό. Πιο ειδικά καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση – αναφορά για τα Κ.Υ. Αλιβερίου και Λάρυμνας.
Στην κατάσταση των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων σε όλες τις πόλεις της περιοχής, όπου ο ρυθμός που τα καταστήματα κλείνουν είναι εντυπωσιακός.
Το τελευταίο μόνο τρίμηνο έκλεισαν στην Φθιώτιδα 113 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην Εύβοια 146, στην Βοιωτία 95 και στην Φωκίδα 29.
Ενώ το 74,3% των αυτοαπασχολούμενων στην Φθιώτιδα είναι ανασφάλιστο λόφο χρεών.
Έχοντας συγκεκριμένη πληροφόρηση για την ύπαρξη προβλήματος δάκου στην ελαιοκαλλιέργεια, από ορισμένες περιοχές…. πχ Ανατολική Λοκρίδα, Γλυφα. Ιτέα…. Ζητάμε να γίνει ειδική συζήτηση για να εκτιμήσουμε την δακοκτονία που έγινε εφέτος και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να γίνει αποτελεσματικότερα του χρόνου.

14-12-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ