Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Τώρα ξέρεις

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, θα πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για την ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ και το θέμα Γουρνά. Προσπαθούν πολλοί να του φορτώσουν την πορεία της ΕΝ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ και παίρνουν μόνο το κομμάτι της Γ΄ Εθνικής. Ας γράψουμε λοιπόν την άποψή  μας καθαρά και χωρίς μισόλογα.
Η ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ προσπαθούσε τα τελευταία 2-3 χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα της Εύβοιας αλλά δεν τα κατάφερνε. Ο κ. Αναγνώστου έβαζε χρήματα, αλλά μόνο με χρήματα δεν μπορείς....
να φτιάξεις ομάδα.
Είχε προπονητή τον κ. Σπίντζο και είναι γνωστό πώς έφυγε ο κ. Σπίντζος από την ομάδα. Κάποιοι δεν τον γούσταραν ή, αν θέλετε, ήθελαν άλλον στη  θέση του και τον οδήγησαν σε παραίτηση. Ανέλαβε προπονητής ο κ. Τσελίκας, ο οποίος κάποια στιγμή και μετά τη νίκη επί του Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ στο Ενωσιασκό, άρχισε την επίθεση κατά πάντων και ''φούσκωσε'' πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να ''ξεφουσκώσει'' ο ίδιος και η ομάδα την αμέσως επόμενη αγωνιστική με ήττα στην Ιστιαία από την ΑΥΛΙΔΑ. Το πρωτάθλημα χάθηκε και ο κ. Αναγνώστου έψαχνε λύσεις, αφού διαπίστωσε πως μόνος του δεν μπορούσε. Άρχισε λοιπόν να πιέζει τον φίλο του κ. Θανάση Γουρνά να αναλάβει.
Ο κ. Γουρνάς ήξερε τον χαρακτήρα του κ. Αναγνώστου και ο κ. Αναγνώστου του κ. Γουρνά. Συμφώνησαν σε όλα και προχώρησαν. Ξέρουν καλά και οι δύο κύριοι πως πήραν το πρωτάθλημα επειδή είχαν υπομονή και δε πετούσαν στα σύννεφα, όπως έκαναν άλλοι παράγοντες, άλλων ομάδων.
Ο κ. Θανάσης Γουρνάς πράγματι έχει καλές δημόσιες σχέσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πράγματι έχει φίλους που σε δύσκολες στιγμές θα μπορούσαν να στηρίξουν την ομάδα. Ο κ. Αναγνώστου είναι ένας εκρηκτικός χαρακτήρας και ενώ θέλει, ενώ βάζει το χέρι στην τσέπη για την ομάδα, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε μια στιγμή με μια λάθος δήλωση.
Η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα Εύβοιας αλλά έπρεπε να περάσει και στα μπαράζ για να ανέβει στην Γ΄ Εθνική. Θέλω  να πιστεύω πως η ομάδα πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε και αγωνιστικά και επειδή είχε καλές δημόσιες σχέσεις εξαιτίας του κ. Γουρνά.
Η ομάδα ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική αλλά κάποιοι δεν άντεξαν να χειροκροτήσουν τον κ. Γουρνά. Γιατί όμως; Γιατί ήθελαν την δόξα δική τους. Στόχος λοιπόν ο κ. Γουρνάς και έπρεπε να βρούνε τον τρόπο να μηδενίσουν την προσφορά του. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να τον διώξουν και να αφήσουν την δόξα να τον ακολουθήσει. Έπρεπε να τον διώξουν ως αποτυχημένο. Έπρεπε λοιπόν η ομάδα να μην πάει καλά και με αφορμή την κακή πορεία, να τον διώξουν. Αυτό και έκαναν.
Ο κ. Αναγνώστου δήλωσε σε εμάς πως ο κ. Γουρνάς έκανε προετοιμασία στα βουνά, έτρεχε τους παίκτες στους χωματόδρομους και διάφορα τέτοια. Όπως μας είπε, αυτά τα έλεγε σε άλλους προπονητές και αυτοί του έλεγαν πως αυτό δεν είναι προετοιμασία ομάδας.  Μας είπε επίσης πως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν ήθελαν τον κ. Γουρνά και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού ο κ. Γουρνάς ζητούσε να κάνουν προπόνηση πρωί - απόγευμα για να μπορέσουν να βρούνε ρυθμό οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί απευθύνθηκαν στον κ. Αναγνώστου, ο οποίος και αποφάσισε να μην γίνονται προπονήσεις πρωί - απόγευμα.
Να πούμε στον κ. Αναγώστου, ο οποίος μας είπε να τα γράφουμε αυτά που λέει, πως σε καμία ομάδα το πρόγραμμα των προπονήσεων δεν το βγάζουν οι ποδοσφαιριστές ή ο Πρόεδρος.
Ο κ. Αναγνώστου αποκάλεσε ρουφιάνο τον κ. Γουρνά, επειδή, όπως λέει, πήγε στο ξενοδοχείο της αντιπάλου ομάδας και συνομίλησε με τον προπονητή και του εξήγησε τα του αγώνα.
Κύριε Αναγνώστου, θα μπορούσε να  μην πάει  και να τον ενημερώσει τηλεφωνικά ή σε μια συνάντηση εκτός Ιστιαίας. Ποιος άραγε απαγορεύει στον κ. Γουρνά να συναντήσει έναν φίλο του; Κύριε Αναγνώστου δεν θέλουμε να γράψουμε για άλλες συναντήσεις άλλων.
Μια μόνο ερώτηση. Εσείς πότε συναντηθήκατε με τον κ. Τσίρκοβιτς για τις πρώτες κουβέντες για την συνεργασία σας; Πότε ενημερώσατε τον κ. Γουρνά για το τέλος της συνεργασίας σας;
Κλείνοντας να γράψουμε πως ο κ. Γουρνάς δεν έγινε προπονητής χθες. Έχει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Δεν ήθελε να μπλέξει με ομάδες της Α΄ Κατηγορίας γιατί ξέρει πολύ καλά το πόσο εύκολα οι διοικήσεις παρασύρονται από μανατζαρέους και άλλα άτομα. Αποφάσισε να αναλάβει την ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ για να βοηθήσει τον φίλο του κ. Γιάννη Αναγνώστου.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, δεν θέλει πολύ φιλοσοφία. Η ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΑΙΑΣ είναι ομάδα ενός προσώπου και αυτό δεν το θεωρούμε κακό. Απλά θα πρέπει να καταλάβουν πως το κακό είναι να δείχνεις αχαριστία σε αυτούς που σε βοηθούν να ανέβεις ένα σκαλοπάτι.