Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος, όπου λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου και ευλόγησε και την Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι εργαζόμενοι και οι κρατούμενοι του Καταστήματος.
Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, οι Ιερείς της Ενορίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, ενώ συμμετείχαν πολλοί κρατούμενοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος ....
Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, η Εισαγγελέας-Επόπτης Φυλακών Χαλκίδος κ. Όλγα Ηλιουπούλου, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως και τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, ο Διευθυντής του Καταστήματος κ. Σπυρίδων Βασιλείου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό.
Επισημαίνεται ότι με πρόνοια του Σεβασμιωτάτου και έγκριση του Διευθυντού των Φυλακών, ο Ιερός Ναός λειτουργείται κάθε Σάββατο από τους Ιερείς της Πόλεως Χαλκίδος και έτσι εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες των κρατουμένων, ενώ η Ιερά Μητρόπολις βρίσκεται σε αρμονική συνεργασία με τον Διευθυντή και για την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης ανάγκης.