Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη  Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο  1ο ΕΠΑΛ όπου συμμετείχαν και γονείς παιδιών ΑΜΕΑ αποφασίστηκε:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 2 μ.μ.  προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε:

1. για την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών στα ΕΠΑΛ μέσα σε ασφυκτικά χρονικά ...
περιθώρια αποκλείοντας μια μεγάλη μερίδα μαθητών/τριών, που οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Η απόφαση αυτή έχει προφανείς στόχους κατάργησης τομέων και ειδικοτήτων στα πλαίσια της ασφυκτικής  δημοσιονομικής  πολιτικής που ασκείται στην Παιδεία μέσα και από τη δραστική μείωση προσωπικού. 

2. για τη διεκδίκηση του δικαιώματος παιδιών ΑΜΕΑ σε αξιοπρεπή σχολική στέγη, αφού εδώ και πολύ καιρό εμπαίζονται από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμο, Περιφέρεια) για το πολύ σοβαρό θέμα της κατάργησης ζωτικών ειδικοτήτων της Ειδικής  Αγωγής - η ειδικότητας πηλοπλαστικής, με ευθύνες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας καταργήθηκε, ενώ κινδυνεύει να καταργηθεί και η ενιαία δομή που θα προκύψει από τη μετατροπή των 2 ειδικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος να στεγάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες ΕΑΕ.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να πάρουμε  μαζικά και δυναμικά μέρος σε αυτή την κινητοποίηση αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη που πρέπει να διέπει τον εκπαιδευτικό κόσμο.     
                       
                 Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας 
Η πρόεδρος                             Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                             Άρης Σκούρας