Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
σας καλούμε να συμμετέχετε  ΜΑΖΙΚΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ από την αυθαίρετη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών/ντριών και  στη νέα αυτή προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να μπάζει την αξιολόγηση  από την κερκόπορτα. Θυμίζουμε ότι η περίφημη "γνωμοδότηση" του περίεργου σώματος των συνυπηρετούντων εκπαιδευτικών, απ' όπου αποκλείονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη να  προσμετρήσει  με μόρια στη συνέντευξη και για αυτό πέραν των άλλων συνιστά ....
μια προσχηματική διαδικασία. 

Στη Χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Εύβοιας, όπου συμμετείχαν και γονείς παιδιών ΑΜΕΑ αποφασίστηκε 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 2 μ.μ.  προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε:

1. για την αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών στα ΕΠΑΛ μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια αποκλείοντας μια μεγάλη μερίδα μαθητών/τριών, που οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Η απόφαση αυτή έχει προφανείς στόχους κατάργησης τομέων και ειδικοτήτων στα πλαίσια της ασφυκτικής  δημοσιονομικής  πολιτικής που ασκείται στην Παιδεία μέσα και από τη δραστική μείωση προσωπικού. 

2. για τη διεκδίκηση του δικαιώματος παιδιών ΑΜΕΑ σε αξιοπρεπή στέγη, αφού εδώ και πολύ καιρό εμπαίζονται από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμο, Περιφέρεια) για το πολύ σοβαρό θέμα της κατάργησης ζωτικών ειδικοτήτων της Ειδικής  Αγωγής και για το ζήτημα της στέγασης της νέας Ενιαίας Δομής ΕΑΕ που θα λειτουργήσει από το 2018.  

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να πάρουμε  μαζικά και δυναμικά μέρος σε αυτή την κινητοποίηση.
                            
                           Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας 
Η πρόεδρος                          Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα                               Άρης Σκούρας