Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Για τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου της Τρίτης 11/7/2017

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΛΙΒΕΡΙ 13-7-2017
Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και συζητήθηκαν αρκετά θέματα (21 συνολικά ) πολλά από τα οποία είναι πολύ ενδιαφέροντα.
Έγινε τροποποίηση του Προϋπολογισμού και εντάχθηκαν σημαντικά έργα, και μελέτες .
Ειδικότερα :
- Το δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από αίτημα του Δήμου για τις καταστροφές από τις χιονοπτώσεις. 
Οι καταστροφές εκτιμήθηκαν στις 640.000 € περίπου, ....
ενώ το ποσό που διατέθηκε ανέρχεται σε 180.000 €.
Το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί στην Κύμη και την  γύρω περιοχή.
Ένα μικρότερο τμήμα διατίθεται στην Περιοχή των Κονιστρών και στην Οχτωνιά.

- Κατανεμήθηκε το ποσό των 113.000 € για  θέματα πολιτικής προστασίας , για την θερινή    και  την χειμερινή περίοδο.

- Εντάχθηκε το ποσό των 20.000 € συν ΦΠΑ για την μελέτη του Κολυμβητηρίου Αλιβερίου . Θα κατασκευαστεί στο χώρο δίπλα στο  πρώην εργοστάσιο Καπνίση. Πρόκειται για  έργο που διεκδικεί για πολλά χρόνια η Τοπική Κοινωνία.
- Εντάχθηκαν επίσης το ποσό των  20.000 € συν ΦΠΑ για την εκπόνηση  Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων.
Πρόκειται για ενέργεια αντίστοιχη με το ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (Γ.Π.Σ) με το οποίο καθορίζονται οι χρήσεις γης, η προοπτική ανάπτυξης της Περιοχής σε όλους τους Τομείς της Οικονομίας.
Είναι η μόνη Δημοτική Ενότητα για τη οποία δεν έχει εκπονηθεί χωροταξικό Σχέδιο.

- Να σημειωθεί ότι ο Δήμος εξασφάλισε, το Προηγούμενο διάστημα, από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ το ποσό των 86.000 €,  για την πληρωμή της Κοινοπραξίας που εκπονεί την Πράξη Εφαρμογής της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΙ του Αλιβερίου ενώ από δικούς μας πόρους έχουμε εντάξει το ποσό των 75.000 € για την ολοκλήρωση των μελετών της ίδιας Πράξης Εφαρμογής.

- Εντάχθηκε μελέτη αναπαλαίωσης  του κτιρίου του Κληροδοτήματος Μπαλάφα που βρίσκεται στην περιοχή  του ΕιρηνοδικείουΑλιβερίου και έχει αποδοθεί στο Δήμο από τον αείμνηστο Ιατρό Γεώργιου Νικολάου  Μπαλάφα .
Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει ως Λαογραφικό Μουσείο.

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο (4) μελέτες για έργα, τα οποία έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις και θα δημοπρατηθούν  το αμέσως επόμενο διάστημα.

1. Μελέτη Αναβάθμισης του Παζαριού Αυλωναρίου» η οποία σε πρώτη φάση προβλέπει την κατασκευή του οδοστρώματος στα Χάνια και των πεζοδρομίων με προϋπολογισμό 159.909,09€.

2. Μελέτη συντήρησης – Βελτίωσης οδοποιίας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου με προϋπολογισμό έργου 115.000€.

3. Μελέτη ανάπλασης της Πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου στο χώρο του τμήματος συγκοινωνιών με προϋπολογισμό έργου 20.000€.

4. Μελέτη κατασκευής WC - ΑΜΕΑ και διαμόρφωση Εσωτερικών – Εξωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου με προϋπολογισμό έργου 25.000.

Τέλος ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις και να αρχίσει η κατασκευή των έργων:

- Πλατεία Ζωντού και λεωφόρου ΔΕΗ Προϋπολογισμού  448633,21 με έκπτωση 56,06%
- Του δρόμου  Ωρολόι – Κρεμαστός προϋπολογισμού 492.000 € με 47,89%.
Επίσης συζητήθηκε το αίτημα της τοπικής Κοινότητας Πρασίνου (Κλεντζίου ), για την μη εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Μπογατζάκι.
Η τοπική Κοινότητα Καλετζίου  ζήτησε να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο κατά της απόφασης για εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας από την Θαλάσσια περιοχή της Ακτής Νηρέως στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλετζίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει θέση για την αθρόα μετεγκατάσταση Ιχθυοκαλλιεργειών από την βόρεια Εύβοια, από την Αταλάντη κλπ. στα όρια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και ειδικότερα στις Τοπικές Κοινότητες Αργυρού και Καλετζίου.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ταυτίστηκε με την πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Καλετζίου και ο λόγος είναι ότι ο χώρος στον οποίο εγκαθίσταται είναι χώρος που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι του χωριού όπως και άλλων περιοχών.
Υπάρχουν χώροι για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου, αλλά είναι αδιανόητο να καταληφθούν οι χώροι που χρησιμοποιούν οι  λουόμενοι αφού σε αυτούς υπάρχει σοβαρή προοπτική τουριστικής ανάπτυξης.
Είναι επίσης αδιανόητο να εγκατασταθούν όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες  που υπάρχουν τον Βόρειο Ευβοϊκό, στα όρια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Η αντιπολίτευση ( Συνδυασμός του πρώην Δημάρχου ) ψήφισε λευκό.
Συζητήθηκε επίσης η πρόταση ΕΦΚΑ για την υποβάθμιση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Κύμης, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής Κύμης και Κονιστρών αλλά και της Σκύρου που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Κύμης .
Αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποιαδήποτε απόπειρα υποβάθμισης του Υποκαταστήματος και να ζητηθεί από από τους εκπροσώπους στο Κοινοβούλιο να αντιδράσουν μαζί μας σε αυτές τις λογικές:
Θα αποσταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα αρμόδια Υπουργεία και στον ΕΦΚΑ και θα γίνουν τα ανάλογα διαβήματα.