Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

Η επίθεση του κράτους και των καπιταΛΗΣΤΩΝ στην πλειοψηφία της κοινωνίας συνεχίζεται    στο στόχαστρο έχουν μπει και βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, το νερό, η στέγαση. Ειδικά για την πρώτη κατοικία, δρομολογείται εδώ και καιρό η υφαρπαγή της από το κράτος και τις τράπεζες.
 Η ανάπτυξη ενός μαχητικού και δυνατού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, έχει καταφέρει σε πολλές περιπτώσεις να μπλοκάρει στην......
πράξη τη διεξαγωγή τους, μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.
Το Κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, με τη δυναμική και αποτελεσματική του παρουσία ματαιώνει εδώ και χρόνια τα σχέδια τραπεζιτών-funds-μνημονιακών κυβερνήσεων και μιας μικρής μερίδας συμβολαιογράφων που συμμετέχουν στην απόπειρα εκποίησης της λαϊκής περιουσίας. 
Στο αδιέξοδό τους αυτό και προκειμένου να παρακάμψουν το Κίνημά μας, τα εν λόγω κοράκια εμπνεύστηκαν και νομοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 
Η ακίνητη περιουσία των λαϊκών οικογενειών, που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά μια κατοικία η οποία αποκτήθηκε με πολλές στερήσεις, κινδυνεύει να χαθεί αφήνοντας στο δρόμο τις οικογένειες αυτές και διαγράφοντας τους κόπους μιας ζωής.
Οι μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι τώρα, σε συνδυασμό με την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων.
Οι χορηγήσεις των δανείων από τις τράπεζες στηρίζονταν σε εισοδηματικά κριτήρια και εγγυήσεις, οι οποίες σήμερα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας.
Συνέβαιναν και με την προτροπή και την κάλυψη των ίδιων των τραπεζών, οι οποίες ενέγραφαν κέρδη από τους τόκους αυτών των δανείων.
Στόχος τους είναι για το 2017 να ολοκληρωθούν 10.000 πλειστηριασμοί και για το 2018 να γίνουν 15.000 πλειστηριασμοί. 
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα γίνονται μόνο για χρέη προς τις τράπεζες, αλλά και για χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το ρεύμα, το νερό και το Δήμο.
Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. 
Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, όπου η στέγαση θα είναι αυτονόητο αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα.

    ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 3:30 μ.μ.

                              ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 

                                   ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. 

                                    ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα email: chalkidastop@gmail.com ή chalkidastop@hotmail.com και στη σελίδα μας στο Facebook. 
                          Πρωτοβουλία Κατα Των Πλειστηριασμών στην Χαλκίδα.