Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Δημοτικος Συνδιασμός Γέφυρα Στο Μέλλον Νέας Αρτακης.

Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον  ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου και Συλλόγου Ακινητων Νέας Αρτάκης και θα παραστούμε στην αυριανή (12/7) συγκέντρωση στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης για να ενημερωθούμε για τις λεπτομέρειες της πρόσφατης υπουργικής εξαγγελίας αξιοποίησης του ΚΕΓΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι, από την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής θητείας και με τη συνδρομή συμπατριώτη μας πανεπιστημιακου καθηγητή Κτηνιατρικής, προετοιμάσαμε έναν πλήρως τεκμηριωμένο φάκελο για την ίδρυση και λειτουργία στους χώρους ....
του ΚΕΓΕ ενός Δημοσίου ΙΕΚ ζωϊκής και φυτικής παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς, βουλευτές και την Περιφέρεια, πείθοντας όλους για τα οφέλη που θα έχει για την πόλη μας η λειτουργία του ΙΕΚ, το οποίο θα εκπαιδεύει 200 και πλέον σπουδαστές και θα αποτελέσει υπόδειγμα άμεσης σύνδεσης της εξειδικευμένης Δημόσιας κατάρτισης με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.
Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, όπως τα φημολογούμενα περί «πιλοτικού κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών» (!), εάν αποτελούν τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου και της σημερινής Δημοτικής αρχής, θα συνιστούν εξαπάτηση του οράματος λειτουργίας ενός ΙΕΚ συνδεδεμένου με την παραγωγή, πλήγμα στις προσδοκίες τόνωσης ενός νευραλγικού κλάδου της ευρύτερης περιοχής και της τοπικής οικονομίας συνολικότερα και θα μας βρουν ως συνδυασμό και ως τοπική κοινωνία απέναντι, με όλες μας τις δυνάμεις.