Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

"Κύκλωμα Ψαθά" με υδρόμετρα;

Διαβάσαμε το ρεπορτάζ στο eviawelle και ακόμη κοιταζόμαστε στα μάτια με τους συνεργάτες, γι αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας. Είπε ο κ. Μπουροδήμος πως ο κ. Ψαθάς δημιούργησε κύκλωμα που εξαφανίζει υδρόμετρα, για να μην πληρώνουν νερό κάποιοι μεγαλοαγρότες;

Χαρίζει ο κ. Ψαθάς χρήματα; Αν κάποιος ...δηλαδή εξαφανίσει το υδρόμετρο η ύδρευση δεν χρεώνει;
Που το είδατε αυτό γραμμένο; Δεν υπάρχει κανονισμός ή κατι τέτοιο, ώστε να πληρώνει κάτι αντίστοιχο με προηγούμενες χρονιές;
Κύριε Ψαθά, ακούσατε όλα αυτά και τ΄ αφήσατε να περάσουν στο ντούκου;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ από το eviawelle

Μπουροδήμος σε Ψαθά για άρδευση:"Ξηλώνεις τους μετρητές για να κάνεις ρουσφέτια σε αγρότες που δεν πληρώνουν. Έχεις έξοδα άρδευσης 720.000 ευρώ και οι υδρονομείς μάζεψαν 26.000 ευρώ"!


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος κος Μπουροδήμος εναντίον του νυν δημάρχου κου Ψαθά για τα έσοδα του Δήμου και τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της ύδρευσης ...και άρδευσης στον Δήμο. Ο κος Μπουροδήμος λάβρος έκανε "επίθεση" στην δημοτική αρχή λέγοντας ότι τα έσοδα του Δήμου υπολείπονται σε σχέση με τα έξοδα, και ειδικότερα στον τομέα της άρδευσης παρατηρείται, το ξήλωμα, όπως χαρακτηριστικά είπε, των ρολογιών που ποτίζουν αγρότες, με μόνο στόχο αυτοί να μην πληρώνουν κι έτσι η δημοτική αρχή Ψαθά να τους κάνει ρουσφέτια με την ατάκα "δεν είναι δυνατόν μεγαλοαγρότης επαγγελματίας να πληρώνει 17 ευρώ με τόσα στρέμματα όταν το ρολόι του είναι ξηλωμένο, την ώρα που άλλοι αγρότες πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ από την χρήση που κάνουν".

Ο κος Μπουροδήμος είπε ότι τα έσοδα από ύδρευση είναι 664,824 ευρώ, ενώ τα έξοδα για ύδρευση ανέρχονται στις 720.000 ευρώ. Την ίδια ώρα που άλλες 584.617 ευρώ είναι τα έξοδα για ρεύμα στα αντλιοστάσια του Δήμου.

Παράλληλα τόνισε ότι οι τρεις υδρονομείς οι οποίοι εργάζονται για τον Δήμο την καλοκαιρινή περίοδο, καταφέρνουν με την βία ν μαζέψουν μόλις 26.000 ευρώ, ποσό το οποίο είναι μηδαμινό σε σχέση με τα έσοδα τα οποία πρέπει να έχει ο Δήμος ειδικά από την άρδευση και τα ποτίσματα που γίνονται.

Ο κος Μπουροδήμος είπε ότι το σύστημα άρδευσης έχει εκσυγχρονιστεί επί των ημερών του με κάρτες στα ρολόγια, ώστε ο κάθε αγρότης που ποτίζει να χρεώνεται για όσο ακριβώς νερό χρησιμοποιεί.

Αντί λοιπον ο Δήμος να φροντίζει για τα έσοδα αυτά, η νυν δημοτική αρχή με τις πρακτικές της έχει δημιουργήσει ένα κύκλωμα που ξηλώνει τα ρολόγια ώστε με αυτόν τον τρόπο οι αγρότες να μην πληρώνουν κάνοντας ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις εις βάρος των οικονομικών του Δήμου και ευρύτερα των δημοτών που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κος Ψαθάς αρκέστηκε στις σοβαρές καταγγελίες Μπουροδήμου, που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται, να δηλώσει ότι υπάρχουν βλάβες για τις οποίες ο Δήμος μεριμνά και ότι δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα η οποία περιγράφεται από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης. Δίχως όμως να αναφερθεί αναλυτικά στα όσα ο πρώην Δήμαρχος καταμαρτύρησε για το ζήτημα αυτό.

Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως μπορεί να λυθεί ξεφεύγοντας απο τις καταγγελίες και μπαίνοντας σε δράση καθώς η μείζων αντιπολίτευση μπορεί να ζητήσει να γίνει έρευνα και αυτοψία σε παροχές άρδευσης και αν επιβεβαιωθούν τα όσα υποστήριξε ο κος Μπουροδήμος, να ακολουθηθούν και νομικές διαδικασίες απέναντι σε όλους τους υπεύθυνους.