Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχε ο ΑΠΚΟ Δροσιάς στο πλαίσιο της 17ης Αγωνιστικής.
Θέλουμε να δηλώσουμε ότι σεβόμαστε απεριόριστα την ιστορία, τα Διοικητικά Συμβούλια, το φίλαθλο κοινό και τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τον ΑΠΚΟ Δροσιάς.
Κατά την άποψή μας, ο ΑΠΚΟ Δροσιάς είναι ένα οργανωμένο και σοβαρό ποδοσφαιρικό σωματείο και αγωνιστικά μία από τις καλύτερες ομάδες του Πρωταθλήματος.
Ο Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού είχε, έχει και θα έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον ΑΠΚΟ Δροσιάς. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει από ένα ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το φίλαθλο κοινό του ΑΠΚΟ Δροσιάς και είμαστε ....
πεπεισμένοι ότι είναι άκρως αντίθετο με τη φιλοσοφία της διοίκησης, των προπονητών και των ποδοσφαιριστών του.
Είναι κοινός τόπος, ότι η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση αλλά και από κοινωνική κρίση, που προϋπήρχε και πλέον πια έγινε περισσότερο ορατή και αντιληπτή από τα μέλη της κοινωνίας μας. Αναφερόμαστε, στην κρίση αξιών και αρχών και μία τάση ατομικισμού και αριβισμού που διακατέχει ένα μέρος (ποσοστό) των πολιτών αλλά και συλλόγων σε κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο, με απώτερο στόχο να πετύχουν το σκοπό τους με οποιοδήποτε τρόπο και μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, χωρίς να σέβονται και να εκτιμούν τον συνάνθρωπό τους και τους θεσμούς.
Προφανώς, ο ΑΠΚΟ Δροσιάς δεν συγκαταλέγεται στους αθλητικούς συλλόγους που λειτουργούν με τον τρόπο και τα μέσα που αναφέρονται παραπάνω, αφού για άλλη μία φορά με την ανακοίνωση που εξέδωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει συναίσθηση του ρόλου, της φιλοσοφίας και της αποστολής που έχει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο σε τοπικό επίπεδο. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, να προωθεί τις ηθικές αξίες και αρχές, την αλληλεγγύη, την προσφορά του αγαθού της άθλησης και το ευ αγωνίζεσθε και να συνιστά καθοριστικό παράγοντα διατήρησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης στην κοινότητα και ευρύτερα σε τοπικό επίπεδο.
Ειδικότερα, η εν λόγω ανακοίνωση του ΑΠΚΟ Δροσιάς που αφορά το περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας που έλαβε χώρα στο γήπεδο του ΑΠΚΟ Δροσιάς στον Πρόεδρο της ομάδας μας κ. Ευάγγελο Ι. Χαϊνά από φίλαθλο της γηπεδούχου ομάδας, μας εξέπληξε ευχάριστα και την χαιρετίζουμε ως πράξη και ενέργεια.
Από την πλευρά μας, μετά το γεγονός δεν προβήκαμε στην έκδοση και δημοσιοποίηση κάποιας ανακοίνωσης γιατί μετά το τέλος του αγώνα το συμβάν και το θέμα για εμάς θεωρήθηκε λήξαν. Δεν επιθυμούσαμε να δώσουμε έκταση για σχόλια και αναφορές από τρίτους που θα έφερναν σε δύσκολη θέση τον ΑΠΚΟ Δροσιάς, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά το ήθος και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της συγκεκριμένης ομάδας και τον έντονο βαθμό εναντίωσης που ορθώνει σε τέτοιου είδους πράξεις και συμπεριφορές.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το φίλαθλο κοινό και τα μέλη της διοίκησης καθώς και τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΚΟ Δροσιάς που ο καθένας με τον τρόπο του και από τη θέση του αποδοκίμασε το γεγονός και συνέβαλε στην ομαλή εκτόνωση του περιστατικού. Αξίζει να επισημανθεί ότι προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλε θετικά η ψύχραιμη και ώριμη διαχείριση του περιστατικού από τον Πρόεδρο της ομάδας μας που αμέσως επιχείρησε επιτυχώς να μην εκδηλωθεί και δοθεί διάσταση στην αυθόρμητη αντίδραση των φιλάθλων της ομάδας μας ως νόμιμη άμυνα σε αυτήν την αδικαιολόγητη, άδικη και αναίτια λεκτική και σωματική επίθεση που δέχθηκε. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά και το φίλαθλο κοινό του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού που συμπεριφέρθηκε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία στην προκειμένη περίπτωση και εν γένει για την υποστήριξη που παρέχει στην ομάδα μας, εντός και εκτός έδρας.
Στο σημείο αυτό πρέπει να δηλώσουμε ότι είχαμε την πρόθεση να θέσουμε προς δημοσιοποίηση μία ευχαριστήρια ανακοίνωση για την υποδειγματική φιλοξενία και συμπεριφορά των μελών της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών του ΑΠΚΟ Δροσιάς, όπως εξάλλου συνηθίζει να πράττει σε όλες τις ομάδες. Μας πρόλαβε όμως η ανακοίνωση της διοίκησης και του γενικού αρχηγού του ΑΠΚΟ Δροσιάς, εμβληματικής φυσιογνωμίας της ομάδας τους αλλά και του ευβοϊκού ποδοσφαίρου, κ. Σπύρου Σουλιωτάκη, που μας ικανοποίησε ηθικά σε μέγιστο βαθμό και τους ευχαριστούμε θερμά, από το βήμα αυτό, για άλλη μία φορά.
Δεν πρέπει να παραληφθεί να αναφερθεί ότι όλοι/ες εμείς που ασχολούμαστε ως παράγοντες με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Εύβοιας δεν έχουμε τίποτα να μας χωρίσει, παρά μόνο να μας ενώνει, όπως: ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, τεράστιες οικονομικές δαπάνες, ευθύνες, μνήμες, στερήσεις, αστείρευτος χρόνος για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων της καθημερινότητας των ομάδων μας, στεναχώριες και χαρές.
Εμείς, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού προσπαθούμε με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά να αποτρέψουμε περιστατικά βίας και να αποκλιμακώσουμε εντάσεις όταν προκαλούνται. Είναι πάγια μας θέση ότι η βία και κάθε μορφή της δεν έχει καμία θέση στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο απ’ όπου και αν προέρχεται και θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθεια για την πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής βίας στα γήπεδα με τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή σας.

Διατελούμε με τιμή,
Το Δ.Σ. του Α.Ο. Όλυμπος Γυμνού