Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Σ.Π.Π.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Ευβοίας (Σ.Π.Π.Ε.) πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ, στη συνεδρίαση της, τη Δευτέρα 06/07/2020 και ώρα 18:30 στα γραφεία της Ένωσης.
      Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Τοκπασίδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Ρόγκας.
       Στα πλαίσια της συνεργασίας και της προσπάθειας για την ποιοτική αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου, συζητήθηκαν θέματα κοινής αρμοδιότητας ,έγινε ανταλλαγή ....
απόψεων ,υποβλήθηκαν προτάσεις κ.λ.π.
      Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η άρση της τιμωρίας με επίσημο έγγραφο του μέλους μας και πρώην Γ.Γ. του Σ.Π.Π.Ε. κ. Παντελή Κεβρεκίδη θεωρώντας πως η ποινή του ήταν πολύ εξοντωτική. Η πειθαρχία σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να ταυτίζεται με την τιμωρία. Πειθαρχία σημαίνει σωστή καθοδήγηση και κυρίως θετική.

     Επίσης συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ανά κατηγορία και αποφασίστηκε να αναρτηθούν κατευθυντήριες ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές πριν την έναρξη προετοιμασίας των σωματείων για την νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21 με σκοπό την σωστή πρόσληψη ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ από τα σωματεία (ιδίως στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και στα τμήματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ), όπως ο νέος Κανονισμός Προπονητών της Ε.Π.Ο. 2020 θα ορίζει, καθώς επίσης υποβλήθηκαν προτάσεις που θα συμβάλουν στην πρόσληψη διπλωματούχου ή μη προπονητή ακόμη και από φέτος στην Β’ Κατηγορία της Εύβοιας βγάζοντας την ανάλογη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΓΚΟΥ με την παρακίνηση όποιων ΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να συμβάλουν στην αναβάθμισή του να συμμετέχουν σε σχολές UEFA που θα διοργανώσει η Ε.Π.Σ.Ε. και ο Σ.Π.Π.Ε. σύντομα στην Χαλκίδα.
    Οι εγγυήσεις που πήραμε σαν Σ.Π.Π.Ε. είναι πως λόγω της πανδημίας και λόγω της γεωγραφικής μορφής του νομού είναι δύσκολο από φέτος να έχουμε και στην Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ μόνο διπλωματούχους ΑΛΛΑ από του χρόνου την αγωνιστική περίοδο 2021-22 και στη Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η πρόσληψη ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ.
   Για αυτό το λόγο δόθηκαν καταστάσεις των ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ μελών μας οι οποίες είναι ταξινομημένες βάσει των γεωγραφικών κριτηρίων του νομού μας, ανά περιοχή, βοηθώντας έτσι τα σωματεία να προβούν στην σωστή πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή.
Οι καταστάσεις είναι αναρτημένες στη ιστοσελίδα του συνδέσμου και στης Ε.Π.Σ.Ε.
 Τέλος συζητήθηκαν προτάσεις για τα πρωταθλήματα υποδομών που αφορούν την συμμετοχή των νεαρών ποδοσφαιριστών ανάλογα τις ηλικίες βάσει την χρονολογία γεννήσεως τους.

                                                          Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γενικός Γραμματέας                                                ΤΟΚΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                         ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ