Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας και Λαμίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία προκάλεσε ο Βουλευτής Ν. Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, Λαμίας κ. Θύμιος Καραΐσκος, Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, Θηβαίων κ. Γεώργιος Αναστασίου, Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κύμης- Αλιβερίου κ. Νίκος Μαστροκώστας.
Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία ωρίμανσης των έργων κατασκευής Μονάδας... Επεξεργασίας Απορριμμάτων (MEA) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (XYTY) Χαλκίδας και Λαμίας, προκειμένου αυτά να ενταχθούν προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός και υπηρεσιακά στελέχη, το έργο της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας είναι ώριμο και έτοιμο για ένταξη, αμέσως μετά την έκδοση της απαραίτητης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), για την οποία, αμέσως μετά την συνάντηση, ο Υπουργός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, επικοινώνησαν με τον αρμόδιο 
Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.
«Ευχαριστούμε τον Υπουργό, γιατί σήμερα επιτέλους έδειξε ένα φως στο αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Χαλκιδέων. Διότι, αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε δεκάδες χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, ετησίως, χωρίς να έχουμε κανένα νέο για την ένταξη της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ της Χαλκίδας. Σήμερα, λοιπόν, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι, με την έκδοση της ΑΕΠΟ, θα φροντίσει να ενταχθεί το έργο, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, για να λύσουμε το πρόβλημά μας.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.