Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε
σήμερα την ακόλουθη δήλωση


«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που υποτίθεται, ότι είχε σχεδιαστεί και αποφασιστεί από εβδομάδες, μαζί και με τα άλλα ευτράπελα που διαδραματίσθηκαν γύρω από τις επιλογές για την αυτοδιοίκηση, επιβεβαιώνουν την άρνηση του πολιτικού συστήματος να περάσει στην νέα εποχή και να συνειδητοποιήσει ότι άλλα πράγματα περιμένουν οι πολίτες από τους πολιτικούς.
Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί σε μια περίοδο που απαιτείται περιστολή της κρατικής σπατάλης θα πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση με 7 αναπληρωτές υπουργούς, 24 υφυπουργούς, συνολικά 48 μέλη και .......
άγνωστο αριθμό συμβούλων γύρω από το πρωθυπουργό και τους νέους υπουργούς. Είναι εντυπωσιακό, ότι με την πρώτη ευκαιρία ο κ.Παπανδρέου ξέχασε τις δεσμεύσεις για μικρό υπουργικό σχήμα και επέστρεψε στο παρελθόν, στον παλιό κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση κυρίως, αλλά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, οφείλουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από αμείλικτα και κρίσιμα προβλήματα που θέτει η καθημερινότητα και η πραγματική οικονομία.
Το στοίχημα της ανάπτυξης που θα δημιουργήσει θέσεις για δουλειά και έσοδα, η ενίσχυση της ρευστότητας, η μείωση της φορολογίας, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, είναι οι αγωνίες και τα ζητούμενα των πολιτών, είναι οι προϋποθέσεις να ξορκίσουμε οριστικά την απειλή της χρεοκοπίας και της ύφεσης.»