Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ,
ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ


Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο του Αλιβερίου, από τις μεγαλύτερες που έχει δει ποτέ το Αλιβέρι, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, το .....
εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, αρχίζοντας την ομιλία του, έδωσε το πολιτικό στίγμα του συνδυασμού που είναι: ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες, χρηστή διοίκηση, διαφάνεια στα οικονομικά, καθώς και οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου.

Κέντρο της πολιτικής του είναι ο πολίτης, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής. Μαζί του ανέπτυξε, επί οκτώ χρόνια, ένα συνεχή, ανοικτό δημόσιο διάλογο, από τον οποίο προέκυψε η κριτική του δημότη και η αποτελεσματικότητα της διοίκησης. Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε, ότι έτσι θα συνεχίσει και στο μέλλον.
Για το Αλιβέρι είπε, ότι θα είναι χωρίς καμιά αμφισβήτηση η έδρα, η πρωτεύουσα, το διοικητικό κέντρο του νέου Δήμου, η πόλη που θα στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες.
Στο γενικότερο σχεδιασμό προβλέπεται, να γίνει το Αλιβέρι ένα πρότυπο πράσινο ενεργειακό κέντρο, με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας.
Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία έργων στους τομείς οδοποιίας, ύδρευσης και αποχέτευσης, και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού του καθαρισμού. Για την νεολαία προβλέπονται πολιτιστικά κέντρα στα ανενεργά σχολεία, προώθηση του μαζικού αθλητισμού, υποστήριξη των Αθλητικών σωματείων όλων των αθλημάτων.

Για την τρίτη ηλικία προβλέπεται η δημιουργία ΚΑΠΗ σε όλους τους σημερινούς Δήμους.
Πολύτιμη εμπειρία μας για όλα αυτά, είπε ο Δήμαρχος, η 8χρονη παραμονή μας στο Δήμο Κύμης και το πλούσιο έργο που επιτελέσαμε.
Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος, κατέληξε: με τις κατάλληλες πολιτικές και τους κατάλληλους ανθρώπους, το Αλιβέρι, η πρωτεύουσα του νέου Δήμου μας, μπορεί να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος. Να καταστεί η δεύτερη σημαντικότερη πόλη, μετά την Χαλκίδα, στον νομό της Εύβοιας. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι συμβόλαιο που υπογράφεται και σήμερα. Στη συνέχεια κάλεσε έναν-έναν τους υποψήφιους στο βήμα, για να τους γνωρίσει στο κοινό, καταλήγοντας:
Συνδημότες συνδημότισσες,
Τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αυτή την στιγμή είμαστε στην πρώτη θέση και με σημαντική διαφορά. Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε το προβάδισμα έως το τέλος. Δεν στηριζόμαστε σε κόμματα, ούτε σε μηχανισμούς.
Στήριγμά μας είναι η κοινωνία. Όλοι εσείς.
Δώστε αυτή τη μάχη μέχρι τέλος.
Δυναμικά και αποφασιστικά.
Η νίκη είναι δική μας!