Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΙΚΗΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο 2ος ΓΥΡΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜ.ΘΩΜΑ ΣΤΑ Τ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ

Με τον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης στο Αλιβέρι, στα εγκαίνια του ......
.εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου», την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, εφοδιασμένος με το πρόγραμμά του, τυπωμένο σε φυλλάδια για κάθε Τοπικό Διαμέρισμα χωριστά, συνεχίζει τον δεύτερο γύρο της περιοδείας του στα χωριά του νέου Δήμου ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Θωμάς.

Το Σάββατο επισκέφθηκε τα Θαρρούνια, την Παναγιά, το Παρθένι και κατέληξε στον Αϊ Γιάννη, την Κυριακή τους Παραμερίτες, το Τραχήλι και το απόγευμα τον Άγιο Λουκά. Παντού, όπου κι αν πήγε, έγινε δεκτός με χαρά, ενώ ο ίδιος συνομίλησε με τους κατοίκους κάθε χωριού ,για να τους γνωρίσει από κοντά και να τους καταθέσει το πρόγραμμά του για κάθε ένα από αυτά.
Στους τελευταίους σταθμούς της περιοδείας του, το Σάββατο στον Αϊ Γιάννη, την Κυριακή το πρωί στο Τραχήλι και το απόγευμα στον Άγιο Λουκά τον περίμενε πολύς κόσμος. Σε αυτά τα χωριά έκανε μια πιο εμπεριστατωμένη ομιλία και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, μεταξύ του Δημάρχου και των κατοίκων.
Με μεγάλη ανακούφιση οι κάτοικοι των παραπάνω Τ.Δ άκουσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά να τους υπόσχεται την δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας, που θα τους βγάλει από την απομόνωση και το μεγάλο κόστος μετακίνησης και θα συνδέσει τα χωριά τους με το Αλιβέρι.
Ένα ακόμη θέμα που έθιξε, ήταν το αποχετευτικό σε αυτά τα Τοπικά Διαμερίσματα, τονίζοντας ότι έτσι όπως επιβάλει η χωροταξική τους θέση, ένας νέος βιολογικός στον Άγιο Λουκά θα ήταν αναγκαίος προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των γύρω χωριών Αγ. Λουκά, Αγ. Ιωάννη, Παραμερίτες, Παρθένι, Παναγιά, Θαρούνια κ.τ.λ.
Τελειώνοντας, εκείνο που τόνισε με έμφαση και στις τρεις ομιλίες του ο Δήμαρχος, ήταν το εξής: «Κανένας Δήμαρχος, είπε, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, όσο ικανό κι αν είναι, δεν θα μπορέσει να διοικήσει σωστά και αποτελεσματικά τον μεγάλο Δήμο, αν δεν δουλέψουν – λειτουργήσουν σωστά τα Τοπικά Συμβούλια και οι άνθρωποι που θα τα απαρτίσουν. Τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα και από εσάς ώστε να φέρετε στην εξουσία ανθρώπους, που έχουν διάθεση για δουλειά και μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τους άλλους».