Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Με τρίτο διαδοχικό «τρίποντο»

Νέα νίκη... αναρρίχησης για τον ΠΑΟΚ
με γκολ του Γκαρσία στην ΚαβάλαΤην αγωνιστική του άνοδο πιστοποίησε ο ΠΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» και μπροστά σε 5.000 φίλους του, που έδωσαν βροντερό παρών. Μετά το διπλό στο Παγκρήτιο, το συγκρότημα του Μάκη Χάβου νίκησε 1-0 την Καβάλα και σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη του, σκαρφάλωσε ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.
Το γκολ, που χάρισε τους τρεις βαθμούς, σημείωσε ο......
 Πάμπλο Γκαρσία στο 13', ενώ οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν στο α' 45λεπτο να πετύχουν κι άλλο τέρμα, με τον Γκαλίνοβιτς όμως να διατηρεί την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Δικέφαλος χάρη στην καλή του αμυντική λειτουργία κράτησε το μηδέν και το τρίποντο. Δέκα λεπτά χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να βρει τα πατήματά του και να επιβάλλει τον ρυθμό του, αφού στα πρώτα λεπτά τη πίεση των γηπεδούχων δεν του επέτρεπε να αναπτύσσεται σωστά.
Στην πρώτη του όμως ευκαιρία, ευτύχησε και με τη βοήθεια της τύχης να ανοίξει το σκορ στο 13' και να γίνει κυρίαρχος του αγώνα. Ο Φωτάκης έστρωσε στον Γκαρσία και αφού το σουτ του κόντραρε στον Τόμασιτς και άλλαξε πορεία κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γκαλίνοβιτς.
Από το σημείο εκείνο ο «Δικέφαλος» ανέλαβε τα ηνία και με καλή κυκλοφορία στο επόμενο 10λεπτο άγγιξε σε τρεις περιπτώσεις το γκολ. Στις δύο ο Γκαλίνοβτς πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Σαλπιγγίδη (16') και Ελ Ζαρ (18'), ενώ στην τρίτη ο Σαλπιγγίδης (15') καθυστέρησε και δεν πλάσαρε από ευνοϊκή θέση, όμως, οι Θεσσαλονικείς δικαίως διαμαρτύρονται για πέναλτι σε σπρώξιμο του Καρντόσο πάνω στον Έλληνα επιθετικό.
Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια διατήρησε την πρωτοβουλία, αλλά κατέβασε ταχύτητα, προτιμώντας να προφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα. Κάτι, που κατάφερε χωρίς προβλήματα, ενώ στο 33' είχε ακόμα μία καλή στιγμή με τον Φωτάκη. Χαρακτηριστικό είναι πως η Καβάλα δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στο α' 45'λεπτο, με τον Κρέσιτς να παραμένει απλός θεατής.
Με σαφώς πιο επιθετικές τάσεις μπήκε στην επανάληψη η Καβάλα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε οπισθοχωρήσει, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς, μην επιτρέποντας να απειληθεί. Σταδιακά μάλιστα οι παίκτες του Χάβου ανέκτησαν τον έλεγχο και ο Ελ Ζαρ στο 65' είχε ακόμα μία καλή στιγμή με δυνατό σουτ, που αποσόβησε ο Γκαλίνοβιτς.
Το παιχνίδι πάντως στο β' ημίχρονο ήταν κακό, με πολλές διακοπές και αρκετά νεύρα, και τους παίκτες του Οκούκα να εντείνουν τις προσπάθειές τους για φτάσουν στο γκολ. Στο 83' κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά, με τον Κρέσιτς όμως να είναι σε ετοιμότητα, ενώ στο 89' απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ογκμπέτσε να κερδίζει στον αέρα Τσιρίλο και Κοντρέρας, αλλά να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Ο ΠΑΟΚ άντεξε στις καθυστερήσεις και τελικά πανηγύρισε την τρίτη του διαδοχική νίκη, που τον ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία.
ΚΑΒΑΛΑ (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο, Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιε, Ονουάτσι, Βουτσίσεβιτς.
ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ.


Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Μαγιάννης (Άρτας)
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»