Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Πολύ κακός ο Άρης

Άδικη ισοπαλία (1-1) για τη Λάρισα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»
Ισόπαλος 1-1 ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Άρη με τη Λάρισα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 9ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λαζαρίδη στο 54', ενώ ο Μακίνουα ισοφάρισε για τους «βυσσινί» στο 76'. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να είναι απογοητευμένοι από την ισοπαλία αφού ......
έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, ενώ είχαν πολλές περισσότερες τελικές φάσεις.
Ίσως το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του πρωταθλήματος ήταν αυτό στο Βικελίδης ανάμεσα στον Άρη και στην ΑΕΛ με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου. Μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν το μακρινό σουτ του Κανόμπιο στο 16' αλλά και μία κεφαλιά του Ρομέου μετά από κόρνερ του Ουρουγουανού, όπου ο Χουάνμα δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε ενστικτωδώς.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 47' έχασαν μοναδική ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην άμυνα του Άρη, ο Ιγκλέσιας βρέθηκε εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
Λίγο αργότερα, στο 50', ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Κουζέν που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χουάνμα, όμως ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έκρινε ότι δεν υπήρξε προφανής ευκαιρία για γκολ και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον παίκτη του Άρη.
Στο 54' ο Λαζαρίδης ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, αφού από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο «ξεχάστηκε» από την άμυνα της ΑΕΛ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι «βυσσινί» ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και ο Γιάννης Παπακώστας με καθαρά επιθετικές αλλαγές (Τουμέρ, Μακίνουα) έδωσε το σύνθημα.
Πράγματι, ήταν οι δύο συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές στη φάση της ισοφάρισης στο 76', όταν ο Χουάνμα απέκρουσε το σουτ του Κουζέν, η μπάλα πήρε ύψος, την κατέβασε ο Τουμέρ και ο Μακίνουα με δυνατό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή, πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Ελλάδα.
Η ΑΕΛ δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της, αφού η κεφαλιά του Κουζέν στο 88' «τράνταξε» το δεξί δοκάρι του Χουάνμα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναφτί, Λαζαρίδης - Ιγκλέσιας, Σίμιτς, Ρομέου, Κατσιαρός
ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (84΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (66΄ Τόχα), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79΄ Φαμπιάνο).
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς (63΄ Μακίνουα), Κουζέν, Ρομέου, Κανόμπιο, Πούρι (57΄ Τουμέρ), Ιγκλέσιας (69΄ Γκέρεμι), Κατσιαρός.