Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών με Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς»

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, είχαν την Τετάρτη 21.11.2012 οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Γιάννης Πανούσης και Δημήτρης Αναγνωστάκης. Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα...
Κέντρα Πρόληψης, εξέφρασαν το αίτημα της πλήρους κατοχύρωσης των Κέντρων Πρόληψης και της ισότιμης μεταχείρισής τους με τους υπόλοιπους Φορείς Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, χωρίς να χαθεί ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας των δομών και των υπηρεσιών. Ως μόνο τρόπο για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν την πρόταση της μετεξέλιξης των 71 Τοπικών Παραρτημάτων (αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες) σε 13 θεσμικά ισχυρά παραρτήματα Περιφερειακών ΝΠΔΔ.

Από πλευράς της Δημοκρατικής Αριστεράς, έγινε αναφορά στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε σχετικά με την προοπτική της βιωσιμότητας των Κέντρων Πρόληψης. Ο κ. Αναγνωστάκης περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της ΔΗΜ.ΑΡ., οι οποίες στόχο έχουν τη διασφάλιση της συνέχισης των δομών των Κέντρων Πρόληψης. Τέλος, ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου του Κέντρων Πρόληψης, καθώς και στη συνολική πρόταση διασφάλισης των εργαζομένων σ’ αυτά.