Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Συμβασιοποιήθηκε το έργο κατασκευής πλατείας 3.185 τ.μ. στο Βασιλικό

Υπογράφηκε, σήμερα (Τετάρτη, 10 Ιουλίου), από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας (Κουσερής Α. & Σια ΕΕ), Θανάση Κουσερή, η σύμβαση για το έργο κατασκευής πλατείας στο Βασιλικό.
Το έργο αφορά στην κατασκευή πλατείας στο πρώην οικόπεδο Τεγοπούλου, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Βασιλικού, συνολικού εμβαδού 3.185 τ.μ. και με....
όψη στον κεντρικό δρόμο της πόλης.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 658.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος εταιρεία να ανέρχεται στο 48,3%.
Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.
Η κατασκευή του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 18 μηνών.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η πλατεία θα περιλαμβάνει παιδικές χαρές και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Η επίστρωση των διαδρόμων θα γίνει από οικολογικό και βιοκλιματικό, συγκεκριμένα με κατασκευή σταθεροποιημένου κεραμικού δαπέδου. Ο χώρος των καθιστικών θα διαμορφωθεί με κατασκευή έγχρωμου βοτσαλωτού δαπέδου. Ο χώρος των παιδικών χαρών θα αποτελείται από ασφαλές υλικό, συγκεκριμένα από χυτό συνθετικό τάπητα με χρώμα και σχέδια. Τα τοιχία και τα καθίσματα της πλατείας θα κατασκευαστούν από οπλισμένο σκυρόδεμα και τα καθίσματα θα επενδυθούν με διακοσμητικά τούβλα. Η πλατεία θα είναι περιφραγμένη με κιγκλιδώματα και σε όλες τις εισόδους της θα τοποθετηθούν μεταλλικές πόρτες. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή στεγάστρου.
Εντός της πλατείας θα αναπτυχθεί αστικό πράσινο, κατάλληλο για το κλίμα της περιοχής, τόσο για αισθητικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Με τη φύτευση δένδρων (που αναπτύσσουν μέγεθος και σχήμα ταιριαστό στον χαρακτήρα της περιοχής, σε δενδροστοιχίες για σκίαση και δημιουργία ηχοπετάσματος και ανεμοφράκτη αλλά και διάσπαρτα), θάμνων και ανθόφυτων (σε χρωματική αναζωογονητική πανδαισία) καθώς και με την εγκατάσταση χλοοτάπητα. Η ανάπτυξή τους θα εξασφαλίζεται από επαρκές αρδευτικό σύστημα.
Η πλατεία θα φωτίζεται σε όλη της την έκταση, από μονόφωτα και δίφωτα ιστάμενα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας. Το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα είναι υπόγειο.
Το έργο σκοπεύει στην ανάδειξη, την αισθητική αναβάθμιση και τη λειτουργική σύνδεσή του υπό διαμόρφωση χώρου με την περιβάλλουσα περιοχή. Δεδομένου δε ότι η πλατεία έχει πρόσωπο στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού, θα αναβαθμίσει σε όψη και εμπορικότητα το κέντρο της πόλης
Επιπλέον, η υπό κατασκευή πλατεία θα καταστεί ελκτική και φιλική για τους επισκέπτες της, θα εξυπηρετεί τη λειτουργία της ως ανοικτού δημόσιου χώρων συνάθροισης και δραστηριοτήτων και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνικής ζωής των πολιτών.