Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Π.Α.Μ.Ε. -ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Από τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, κάλεσμα για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Τρίτης 16 Ιούλη απεύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών, Γιάννης Τζαβάρας, που έκανε την κεντρική ομιλία.
Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στα εξής:
«Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος για να ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι, θέλουμε να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης.
Για το λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ εδώ στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει τις σημερινές συγκεντρώσεις ως πρώτη απάντηση. Οι σημερινές συγκεντρώσεις θέλουμε να συμβάλλουν στην ενημέρωση, στην κινητοποίηση και στην....

επιτυχία της απεργίας που έχουμε την Τρίτη 16 Ιούλη, την ημέρα δηλαδή που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο.

Απέναντι σε αυτήν την όλο και μεγαλύτερη επίθεση, είναι αναγκαίο η εργατική τάξη, μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στη μοιρολατρία και την υποταγή, ενάντια στη λογική του μικρότερου κακού. Είναι αναγκαίο η μάχη να δοθεί για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, εναντία σε κάθε σχεδιασμό που φέρνει τους εργαζόμενους και το λαό σε χειρότερη θέση. Είναι αναγκαίο η μάχη να δοθεί ενάντια στις απολύσεις, στις περικοπές, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Είναι αναγκαίο η μάχη να δοθεί ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Τα λέμε αυτά γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες. Όμως είναι άλλο πράγμα να αναγνωρίζεις τις δυσκολίες και να επιδιώκεις να τις ξεπεράσεις και άλλο πράγμα στο όνομα των δυσκολιών να λύνεις τα προβλήματα στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου, στη λογική του μικρότερου κακού που καλλιεργεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός σπέρνοντας ταυτόχρονα της απογοήτευση.

Η ουσία είναι να δίνεις τη μάχη έχοντας ξεκάθαρο ότι τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, δεν συμβιβάζονται με τα συμφέροντα των βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών, όπως δεν συμβιβάζονται με την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, την ελεύθερη αγορά. Να έχεις ξεκάθαρο δίνοντας την μάχη για το καθημερινό πρόβλημα ότι ανεξάρτητα το αν τα καταφέρεις ή όχι, απαιτείται να συνεχίσεις να συγκεντρώνεις δυνάμεις που θα σου επιτρέψουνε μεγαλύτερες νίκες, ως τη συνολική ανατροπή του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος. Με αυτή την προοπτική πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το πολυνομοσχέδιο γιατί είτε ψηφιστεί είτε αποσυρθεί λόγο της απεργιακής κινητοποίησης, από την επόμενη κιόλα μέρα θα χρειαστεί να συνεχιστούν οι αγώνες.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες έχουν όλο το σύστημα στην υπηρεσία τους.
Έχουν τα κλειδιά της οικονομίας. Έχουν το κράτος και τη νομοθεσία. Έχουν τη τοπική διοίκηση που σήμερα υλοποιεί σχεδιασμούς για τα συμφέροντά τους. Έχουν τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Οι εργάτες έχουν τον δύσκολο δρόμο που έχει χαράξει το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο, τη συσσωρευμένη εμπειρία από τους μακρόχρονους ταξικούς αγώνες, το πλατιά ενωτικό κάλεσμά του.
Όλοι στη μάχη. Κανείς να μην υποσκάψει την επιτυχία της απεργίας. Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο.»