Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΠΟ

Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα αδειοδοτήθηκαν κανονικά, άρα δεν υπόκεινται σε περιορισμό ως προς τη μεταγραφική δραστηριότητά τους. Αυτή είναι η απάντηση της ΕΠΟ στην ερώτηση της Σούπερ Λίγκα σχετικά με το τι ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω της εμπλοκής της UEFA.
Όπως διευκρινίστηκε, για τις εγχώριες διοργανώσεις ισχύει η απόφαση των επιτροπών αδειοδότησης της ομοσπονδίας και όχι του οργάνου της UEFA. Πάντως, στο ερώτημα που τέθηκε για το αν θα πρέπει από τη νέα περίοδο να αναγνωρίζεται ως τριτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, απάντησε ότι το βλέπει θετικά.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε κατά....
τη σημερινή συνεδρίασή την τροποποίηση των άρθρων 25 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα, κατόπιν σχετικής ομόφωνης εξουσιοδότησης από την τακτική Γενική Συνέλευση και της συνάντησης με εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β' - Γ' Εθνικής. Τα συγκεκριμένα άρθρα αφορούν στην επιβολή κυρώσεων για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων και δυσφήμιση του αθλήματος. Ποιες θα είναι τελικώς οι ποινές αλλά και οι προϋποθέσεις που οδηγούν ως την επιβολή τους, θα διασαφηνιστεί από την ΕΠΟ.
Ο σχηματισμός των ομίλων της Γ' Εθνικής θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 2 Αυγούστου, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στη διοργάνωση ορίστηκε η 31η Ιουλίου 2013. Ο αγώνας των Εθνικών ομάδων Ελπίδων Ελλάδα-Μάλτα (10/9/2013) για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο γήπεδο Ατρομήτου, η αναμέτρηση των Εθνικών Ομάδων Γυναικών Ελλάδα-Πορτογαλία (26/9/2013, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου) θα τελεστεί στο γήπεδο της Φυλής και οι φιλικοί αγώνες των Εθνικών Νεανίδων Ελλάδα-Τουρκία (2 και 4 Σεπτεμβρίου 2013) θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά.
Ακόμη, ύστερα από έρευνα της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών και σχετική εισήγησή της, εγκρίθηκε η ανάκληση 488 δελτίων ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ελλείψει δικαιολογητικών εγγράφων, στις 508 περιπτώσεις για τις οποίες έγινε έλεγχος. Οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν διατηρούν, πάντως, δικαίωμα να καταθέσουν τα νόμιμα δικαιολογητικά και να αξιολογηθούν από την Επιτροπή, ενώ τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η Ε.Ι.Μ. θα παραδοθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επίσης, ύστερα από εισήγηση της ΚΕΔ εγκρίθηκαν οι ανώτατοι αριθμοί διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών για την αγωνιστική περίοδο 2013-14.
 Η 1η κατηγορία θα περιλαμβάνει 26 διαιτητές (αν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας αυξήθηκαν κατά δύο), 45 βοηθούς και 30 παρατηρητές, η 2η 65 διαιτητές, 130 βοηθούς και 90 παρατηρητές, η 3η 150 διαιτητές, 250 βοηθούς και 160 παρατηρητές, ενώ η 4η 250 διαιτητές. 
Τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών και βοηθών διαιτητών της Σούπερ Λίγκας θα διενεργηθούν στις 9 και 10 Αυγούστου 2013.