Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Την επίσκεψη των παιδιών των Κατηχητικών της Ενορίας Αγίων Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδος, με επικεφαλής τον Ιερέα τους, Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Αυξωνίδη, δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 το πρωί, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα.
Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον π. Αυγουστίνο και .....τα παιδιά στην Ιερά μα Μητρόπολη, τους προσέφερε ένα μικρό δροσερό κέρασμα και μια μικρή ευλογία και συζήτησε μαζί τους.
Στη συνέχεια, όλοι μετέβησαν στην παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη Φαφούτη, ενώ ο Δεσπότης μας τους συνόδευσε με τα λεωφορεία τους και στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπιο, όπου οι μικροί προσκυνητές ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο της Πίστεώς μας, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και φεύγοντας συγκινημένοι από την επίσκεψή τους στην Τοπική μας Εκκλησία και την γνωριμία τους με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο.